Zeytincik Natürel Yeşil Zeytin 370 g
Tek tek elle toplanan Ayvalık tipi bebek zeytinlerin özenle seçilir ve bu minicik yeşil, daha tam olgunlaşmamış zeytinler özenle olgunlaştırılırlar. Diğer zeytinlerimize göre çok daha ufaktır, dolayısıyla kendisine "ailemizin en mini-miniciği" de denir. Ayvada natürel zeytincik zeytin, özellikle hasadımızın başında yani Ekim ayında ve elle toplanan zeytinlerin en küçük boyuta sahip olanların arasından seçilir.
Ayvada Natürel Zeytincik zeytininin tadı nasıl?
Tadı daha çok çizik zeytine yakındır. Görüntüsü sizi aldatmasın, tadı çok lezzetlidir. Bir kere tadarsanız kesinlikle fanatiği olursunuz. Stoğu limitlidir. Bu sebepten tükenmeden alın.
Ayvada Natürel Zeytincik zeytini nasıl tüketilir?
Tam "meze" kavramına uygun üründür! Hoş dost sohbetlerinin eşlikçisidir, Ayvada Natürel Zeytincik zeytin. Hem kahvaltılarda hem de diğer öğünlerde tercih edilir. Çerez niyetine gün içerisinde atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca pizza ve salata üstünde garnitür olarak kullanılır.
ZEYTİNCİK NATÜREL YEŞİL ZEYTİN İÇİN SAKLAMA ÖNERİLERİ
- Yeşil zeytini sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için salamura suyunun içerisinde olması gerekiyor. Her zaman satın aldığınız yeşil zeytini salamura suyu içerisinde muhafaza ediniz ve de ambalajın içerisinden suyun tamamını almayınız.
- Her kullanımdan sonra ambalajın ağzını sıkıca kapatıp hava ile temasını engelleyiniz.Eğer kavanozun kapandığından emin olamıyorsanız, ağız kısmına bir poşet geçirip hava ile teması kestiğinizden bu şekilde emin olabilirsiniz.Bu muhafaza şekli daha uzun süre zeytinlerin diri kalmasını sağlayacaktır.
- Karanlık yani güneş görmeyen ve serin yani ısı derecesi düşük bir bölümde saklayanız. (Özellikle yazın buzdolabında saklayanız.)
- Ambalajın yarısını tükettiğinizde, üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağı hava ile temasın kesilmesine yardımcı olacaktır.
- Ambalajdan her zeytin çıkarışınızda, ambalajdaki zeytin ve suyu arasında 1cm kadar boşluk kaldığından emin olunuz. Bu zeytinin diri, sert kalması için gereklidir.
- Yeşil zeytini özellikle limonla çok seviyoruz. Limonun tadı da yeşil zeytine çok yakışıyor. Ancak yeşil zeytini limon ile tüketirken dikkatli olmanız gerekir. Limon, zeytinin bozulma sürecini hızlandırır. Bu sebeple yiyeceğiniz kadar yeşil zeytini bir kaba alıp onun üzerine limon dökmeniz daha uygun olacaktır.
KULLANIM ÖNERİLERİ
Ailenizle birlikte yaptığınız keyifli kahvaltılara ek olarak,
- Meze
- Salata
- Spageti ve makarna sosları
- Et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanabilirsiniz.