İlk Mahsul 3 Dizyem Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Limitli Rezerv 500 Ml
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml Limitli Rezerv
Hasat Tarihi | Ekim |
Sıkım Şekli | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | 0,3 |
Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma 500 Ml, Limitli Rezerv, Filtre Edilmemiş Zeytinyağıdır. Hasadın ilk süzülen, en özel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır. Hasat zamanı Ekim ayıdır. Yemyeşil zeytinlerden elde edilir. Doğada nadir bulunan bir asidik oranıdır.
4 kuşaktır yani yaklaşık 100 senedir sürekli bakımını yaptığımız ağaçlarımızın zeytinleri elle toplanır. Bu özel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Kendi üretim tesisimizde zeytinlerin en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (ColdPress) yöntemiyle sıkılmasıyla asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı elde edilir ve klimalı depodaki krom tanklara aktarılır. İçeriğindeki E-vitamini, tokoferol değerleri daha yüksektir. Bu erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının, polifenol değeri oldukça yüksek olup, tadında acılık ve yakıcılık yoğun şekilde hissedilir.
Rengi ise, filtre edilmediğinden dolayı, berrak değildir ve kıvamı yoğundur. Ambalajın dibinde tortu oluşması normaldir.
Oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri 0,3 Max. olup, içerdiği meyve aromasında, taze yeşil zeytin, yeşil çimen, enginar, yeşil domates ve yeşil yaprak hisleri ile dilde bıraktığı acılık ve genizde hissedilen yakıcılık sayesinde çok özel bir zeytinyağıdır. Zeytinyağında daha yoğun zeytin tadı ve acılık /yakıcılık hissetmek isteyenler için idealdir. Kaliteli zeytinyağı asit oranı ne olmalı başlıklı blog yazımızı okuyabilir, zeytinyağının asit oranı ne olmalı konusuna göz atabilirsiniz.
İlk Mahsül 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, Limitli Rezerv olduğu için stokları sınırlıdır. Bu zeytinyağının içerdiği yüksek besin değerinden dolayı, soğuk kullanımını tavsiye ederiz.
İlk Mahsül 3 Dizyem Ayvalık erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 500 Ml, Mutfağınızda her türlü kullanıma uygundur. Ancak içerdikleri yoğun meyve tadının daha çok keyfine varabilmeniz için özellikle soğuk tüketilmesi önerilir.
- Kuşkonmaz, enginar, kereviz, göleviz, pırasa, havuç gibi sebzelerin,
- Ege otları, mezelerin ve salataların,
- Kahvaltılarda zeytin, zeytin ezmesi ve peynirin,
- Deniz ürünleri ve balıkların,
- Sosların (özellikle et ve makarna sosların),
- Patlıcan közleme, fava, humus ve cacığın,
- Her türlü kırmızı etin
üzerine direkt, soğuk olarak dökülerek kullanılması önerilir.