İlk Mahsul 3 Dizyem Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Limitli Rezerv 5 L

(2) Yorum - 5 Puan
Garanti Süresi
12 Ay
0,00 TL
Kargo bedava
Sınırlı stok

İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt


 Hasat Tarihi  Ekim 
 Sıkım Şekli  Soğuk Sıkım
 Asit Oranı  0,3
 Bahçe  Çardaktepe - Ayvalık




İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt
, hasadın ilk süzülen, en özel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır... Limitli rezerv olan İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt, Tek Bahçe zeytinyağıdır. Hasat zamanı Ekim ayıdır. Yemyeşil zeytinlerden elde edilir. Doğada nadir bulunan bir asidik oranına sahiptir. 

 

Tek Bahçe zeytinyağı nedir? 

4 kuşaktır yani yaklaşık 100 senedir sürekli bakımını yaptığımız ağaçlarımızın zeytinleri elle toplanır. Üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelir. Bu yüzden Tek Bahçe zeytinyağı denir. Tek Bahçe zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir. İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt'nin üretiminde kullanılan tüm doğal zeytinler sadece kendi bahçelerimizden taze olarak toplanırlar. Başka bir bahçenin ürünü kullanılmaz. İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt Tek Bahçe Zeytinyağıdır. 

 
Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt nasıl elde edilir?

 
Kendi üretim tesisimizde en geç 4 saat içerisinde soğuk sıkım (Cold Press) yöntemiyle dalından taze toplanan Ayvalık doğal zeytinlerin sıkılmasıyla, asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı elde edilir. Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt, hasadın en başındaki, olgunlaşmamış zeytinlerden elde edilir. Üretimden sonra depoya alınır. Soğuk Sıkım hakkında detaylı bilgi için Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt, filtre edilmediğinden rengi bulanık ve kıvamı yoğundur. İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt'nin ambalajının dibinde tortu oluşması doğaldır. Her kullanımdan evvel ambalajı çalkalamanızı tavsiye ederiz.

 

Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt'nin özellikleri nelerdir?

 
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 5 Lt, oleik asit cinsinden serbest asitlik değeri 0.3 Max. olup içerdiği meyve aromasında taze yeşil zeytin, yeşil çimen, enginar ve yeşil domates tatlarına sahiptir. İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt'nin içeriğindeki E-vitamini, tokoferol değerleri daha yüksektir. Ayrıca polifenol değeri daha yüksek olup tadında acılık ve yoğunluk şekilde hissedilir. İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt, zeytinyağında daha yoğun zeytin tadı ve acılık ile yakarlık hissetmek isteyenler için idealdir. Ayrıca en özel ve en iyi zeytinyağını arayanların da favorisidir.
 
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken hasat soğuk sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt, limitli rezerv olduğu için stoğu sınırlıdır. İçerdiği yüksek besin değerlerinden dolayı, İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 5 Lt'yi soğuk kullanım yani çiğ yemekler için tavsiye ederiz. Ancak dilerseniz İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt'yi sıcak yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. 
 


Neden Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt?

Oleik asit zeytinyağında doğal olarak bulunur. Oleik asidin yağ içerisinde bir çok formu bulunur. Ancak oleik asidin serbest formu ne kadar az olursa zeytinyağının lezzeti ve kalitesi o kadar çok olur. Zeytinyağı kalite kriterlerinde başta gelen asitlik derecesi, serbest oleik asit formu ile belirlenir. Kaliteli natürel sızma zeytinyağı genellikle daha yüksek oleik asit içeriğine sahip olma eğilimindedir. Ancak dikkat etmemiz gereken yüksek oleik asit içeriğinin daha düşük asitli bir yağ olduğu anlamına geldiğidir. Bu sebepten doğada nadir bulunan 0.3 asit oranıyla Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt, erken hasat zeytinyağı ailesinin en öne çıkanlarındandır. Oleik asit konusunda daha fazla bilgi edinmek istserniz Oleik Asit Nedir, Faydaları Nelerdir? başlıklı blog yazımıza da göz atabilirsiniz. 

Kaliteli zeytinyağında tek önemli kriter zeytinyağı asit oranı değil. Asit oranına ek olarak, zeytinyağının tadı ve kokusu da çok önemlidir. Bu sebepten üretimden sonra elde edilen zeytinyağı uluslararası sertifikalı tadım uzmanı tarafından duyusal analize tabi tutulur ve bu şekilde Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt elde edilir. 

 

Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt Fiyatı

 

Ayvalık'ın poyraz rüzgarları ile nefeslenen, bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt soğuk sıkım ile elde ediliyor ve otomatik dolum makinasında el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvalık İlk Mahsul 3 dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt fiyatına bu kategoriden bakabilir, sorunuz olması durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.



Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile Sıcak Sıkım Zeytinyağı arasındaki fark nedir?


Soğuk sıkım zeytinyağı ve sıcak sıkım zeytinyağı arasındaki temel fark, yağın elde edildiği işlemler ve kullanılan sıcaklık seviyeleridir. İşte bu iki yöntem arasındaki farklar:
 

Sıkma Süreci: 
Soğuk Sıkım Zeytinyağı: Soğuk sıkım işlemi, zeytinlerin düşük sıcaklıklarda (genellikle 27°C'nin altında) mekanik olarak sıkılmasıyla gerçekleştirilir. Bu işlemde zeytinlerin özü, ezme veya baskı yoluyla alınır ve sıcaklık kontrol edilir.

Sıcak Sıkım Zeytinyağı: Sıcak sıkım işlemi ise zeytinlerin daha yüksek sıcaklıklarda (bazen 40-50°C veya daha yüksek) sıkılmasıyla yapılır. Bu işlemde sıcaklık kontrol edilmez ve genellikle zeytinlerin daha hızlı işlenmesini sağlamak için kullanılır.

Sıcaklık: 

Soğuk Sıkım Zeytinyağı: Soğuk sıkım işleminde, zeytinlerin sıkılması için kullanılan sıcaklık düşük tutulur, böylece yağın kalitesi ve besin değeri korunur.

Sıcak Sıkım Zeytinyağı: Sıcak sıkım işleminde ise zeytinlerin sıkılması için daha yüksek sıcaklıklar kullanılır, bu da yağın daha hızlı akmasını sağlar ancak yağın kalitesini etkileyebilir.

Kalite ve Besin Değeri: 

Soğuk Sıkım Zeytinyağı: Soğuk sıkım zeytinyağı genellikle daha yüksek kalitede ve daha besleyici olarak kabul edilir. Bu yöntemle elde edilen yağlar, daha fazla fenolik bileşik ve antioksidan içerir.

Senelerdir alırım
Çok uzun süredir zeytin ve zeytinyağı ürünlerimi sadece Ayvada dan alıyorum. Lezzet ve kalite konusunda hep mükemmeller. Güleryüzle, candan bir şekilde bizimle ilgileniyorlar
Sevinç Solmaz | 25/08/2023
Mükemmel
Yaklaşık 10 yıldır bu zeytinyağını kullanıyorum. Kaliteden asla taviz vermiyorlar. Lezzeti hiç değişmez, hep mükemmeldir. Ellerinize sağlık.
Ayşegül Balaban | 03/04/2022
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 5 Lt hangi yemekler için  kullanılır?

İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 5 Lt, mutfağınızda hem sıcak hem de soğuk kullanıma uygundur. Ancak içerdikleri zengin içeriği ile yoğun meyve tadının daha çok keyfine varabilmeniz için özellikle soğuk tüketilmesi önerilir.

 

- Kuşkonmaz, enginar, kereviz, göleviz, pırasa, havuç gibi sebzelerin,

- Ege otları, mezelerin ve salataların,

- Kahvaltılarda zeytin, zeytin ezmesi ve peynirin,

- Deniz ürünleri ve balıkların,

- Sosların (özellikle et ve makarna sosların),

-Patlıcan közleme, fava, humus ve cacığın,

-Her türlü kırmızı etin

üzerine direkt, soğuk olarak dökülerek kullanılması önerilir.

İlk Mahsul 3 Dizyem Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Limitli Rezerv 5 L Doğada nadir bulunan 0.3 asit oranıyla en özel erken hasat zeytinyağıdır. 3 Dizyem Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 L, yemyeşil zeytinlerden elde edilir. 90082122
İlk Mahsul 3 Dizyem Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Limitli Rezerv 5 L

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.