İlk Mahsul 3 Dizyem Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Limitli Rezerv 5 L
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt
Hasat Tarihi | Ekim |
Sıkım Şekli | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | 0,3 |
Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt, hasadın ilk süzülen, en özel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır... Limitli rezerv olan İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt, Tek Bahçe zeytinyağıdır. Hasat zamanı Ekim ayıdır. Yemyeşil zeytinlerden elde edilir. Doğada nadir bulunan bir asidik oranına sahiptir.
Tek Bahçe zeytinyağı nedir?
Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt nasıl elde edilir?
Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt'nin özellikleri nelerdir?
Neden Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt?
Oleik asit zeytinyağında doğal olarak bulunur. Oleik asidin yağ içerisinde bir çok formu bulunur. Ancak oleik asidin serbest formu ne kadar az olursa zeytinyağının lezzeti ve kalitesi o kadar çok olur. Zeytinyağı kalite kriterlerinde başta gelen asitlik derecesi, serbest oleik asit formu ile belirlenir. Kaliteli natürel sızma zeytinyağı genellikle daha yüksek oleik asit içeriğine sahip olma eğilimindedir. Ancak dikkat etmemiz gereken yüksek oleik asit içeriğinin daha düşük asitli bir yağ olduğu anlamına geldiğidir. Bu sebepten doğada nadir bulunan 0.3 asit oranıyla Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt, erken hasat zeytinyağı ailesinin en öne çıkanlarındandır. Oleik asit konusunda daha fazla bilgi edinmek istserniz Oleik Asit Nedir, Faydaları Nelerdir? başlıklı blog yazımıza da göz atabilirsiniz.
Kaliteli zeytinyağında tek önemli kriter zeytinyağı asit oranı değil. Asit oranına ek olarak, zeytinyağının tadı ve kokusu da çok önemlidir. Bu sebepten üretimden sonra elde edilen zeytinyağı uluslararası sertifikalı tadım uzmanı tarafından duyusal analize tabi tutulur ve bu şekilde Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt elde edilir.
Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 5 Lt Fiyatı
Ayvalık'ın poyraz rüzgarları ile nefeslenen, bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt soğuk sıkım ile elde ediliyor ve otomatik dolum makinasında el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvalık İlk Mahsul 3 dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 5 Lt fiyatına bu kategoriden bakabilir, sorunuz olması durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile Sıcak Sıkım Zeytinyağı arasındaki fark nedir?
Soğuk sıkım zeytinyağı ve sıcak sıkım zeytinyağı arasındaki temel fark, yağın elde edildiği işlemler ve kullanılan sıcaklık seviyeleridir. İşte bu iki yöntem arasındaki farklar:
Sıkma Süreci:
Soğuk Sıkım Zeytinyağı: Soğuk sıkım işlemi, zeytinlerin düşük sıcaklıklarda (genellikle 27°C'nin altında) mekanik olarak sıkılmasıyla gerçekleştirilir. Bu işlemde zeytinlerin özü, ezme veya baskı yoluyla alınır ve sıcaklık kontrol edilir.
Sıcak Sıkım Zeytinyağı: Sıcak sıkım işlemi ise zeytinlerin daha yüksek sıcaklıklarda (bazen 40-50°C veya daha yüksek) sıkılmasıyla yapılır. Bu işlemde sıcaklık kontrol edilmez ve genellikle zeytinlerin daha hızlı işlenmesini sağlamak için kullanılır.
Sıcaklık:
Soğuk Sıkım Zeytinyağı: Soğuk sıkım işleminde, zeytinlerin sıkılması için kullanılan sıcaklık düşük tutulur, böylece yağın kalitesi ve besin değeri korunur.
Sıcak Sıkım Zeytinyağı: Sıcak sıkım işleminde ise zeytinlerin sıkılması için daha yüksek sıcaklıklar kullanılır, bu da yağın daha hızlı akmasını sağlar ancak yağın kalitesini etkileyebilir.
Kalite ve Besin Değeri:
Soğuk Sıkım Zeytinyağı: Soğuk sıkım zeytinyağı genellikle daha yüksek kalitede ve daha besleyici olarak kabul edilir. Bu yöntemle elde edilen yağlar, daha fazla fenolik bileşik ve antioksidan içerir.
Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 5 Lt hangi yemekler için kullanılır?
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 5 Lt, mutfağınızda hem sıcak hem de soğuk kullanıma uygundur. Ancak içerdikleri zengin içeriği ile yoğun meyve tadının daha çok keyfine varabilmeniz için özellikle soğuk tüketilmesi önerilir.
- Kuşkonmaz, enginar, kereviz, göleviz, pırasa, havuç gibi sebzelerin,
- Ege otları, mezelerin ve salataların,
- Kahvaltılarda zeytin, zeytin ezmesi ve peynirin,
- Deniz ürünleri ve balıkların,
- Sosların (özellikle et ve makarna sosların),
-Patlıcan közleme, fava, humus ve cacığın,
-Her türlü kırmızı etin
üzerine direkt, soğuk olarak dökülerek kullanılması önerilir.