Jüt Keseli Hediyelik Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 175 Ml
4 kuşaktır ailemize ait olan zeytin bahçemizde, zeytinler elle toplanır. Bu özel zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Toplanan zeytinler en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle ailemize ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı elde edilir. Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Keseli Hediyelik Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml, sıkımdan sonra, klimalı depoda bulunan krom tanklara alınır. Filtre edilmediğinden dolayı, rengi daha koyu yeşil ve kıvamı ise daha yoğundur. Ambalajın dibinde tortu oluşması normaldir.
Keseli Hediyelik Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml, oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,5 Max. olup, çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadı ile kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Keseli Hediyelik Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml'in meyvemsi aroması baskın ve dolgun hacimlidir. Yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E-vitamini nedeniyle, zeytinyağında meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için ideal bir zeytinyağıdır.
Keseli Hediyelik Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml'i, hem sıcak hem de soğuk yemeklerde kullanabilirsiniz. Fakat zengin içeriğinden dolayı, Keseli Hediyelik Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml'i özellikle soğuk olarak tüketmenizi tavsiye ederiz.
Hasat Zamanı | Ekim |
Hasat Edildiği Bahçe | Nalbant - Ayvalık |
Ana Özelliği | Tek Bahçe Zeytinyağı |
Sıkım (Üretim) Metodu | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | % 0,5 Max |
Filtrasyon | Filtre Edilmemiştir |
İyi Tarım Uygulamaları | Uygulanıyor |
Tat ve Koku Kategorisi | Güçlü |
Keseli Hediyelik Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml, mutfağınızda her türlü kullanıma uygundur. Ancak içerdikleri yoğun meyve tadının daha çok keyfine varabilmeniz için özellikle soğuk tüketilmesi önerilir.
- 1- Kuşkonmaz, enginar, kereviz, pırasa, havuç gibi sebzelerin
- 2- Ege otları, mezelerin ve salataların,
- 3- Kahvaltılarda zeytin, zeytin ezmesi ve peynirin,
- 4- Deniz ürünleri ve balıkların,
- 5- Sosların (özellikle et ve makarna sosların),
- 6- Patlıcan közleme, fava, humus ve cacığın üzerinde kullanabilirsiniz.