İlk Mahsul 3 Dizyem Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Limitli Rezerv 175 Ml Çantalı
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml, Limitli Rezerv ve Filtre Edilmemiş Zeytinyağıdır. Hasadın ilk süzülen, en özel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır. Hasat zamanı Ekim ayıdır. Yemyeşil zeytinlerden elde edilir. Doğada nadir bulunan bir asidik oranıdır.
4 kuşaktır yani yaklaşık 100 senedir sürekli bakımını yaptığımız ağaçlarımızın zeytinleri elle toplanır. Bu özel erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Kendi üretim tesisimizde zeytinlerin en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle sıkılmasıyla asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı elde edilir ve klimalı depodaki krom tanklara aktarılır. İçeriğindeki E-vitamini, tokoferol değerleri daha yüksektir. Bu erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının, polifenol değeri oldukça yüksek olup, tadında acılık ve yakıcılık yoğun şekilde hissedilir.
Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 Ml'nin rengi ise, filtre edilmediğinden dolayı, berrak değildir ve kıvamı yoğundur. Ambalajın dibinde tortu oluşması normaldir.
Oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri 0,3 Max. olup, içerdiği meyve aromasında, taze yeşil zeytin, yeşil çimen, enginar, yeşil domates ve yeşil yaprak hisleri ile dilde bıraktığı acılık ve genizde hissedilen yakıcılık sayesinde çok özel bir zeytinyağıdır. Zeytinyağında daha yoğun zeytin tadı ve acılık /yakıcılık hissetmek isteyenler için idealdir. Kaliteli zeytinyağı asit oranı ne olmalı başlıklı blog yazımızı okuyabilir, zeytinyağının asit oranı ne olmalı konusuna göz atabilirsiniz.
Hasat Tarihi | Ekim |
Sıkım Şekli | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | 0,3 |
Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |