Hediyelik Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 175 ml
Hasat Tarihi | Aralık |
Sıkım Şekli (Üretim Metodu) | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | 0,8% Max. |
Hasat Edildiği Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
Özelliği | Tek Bahçe Zeytinyağı |
İyi Tarım Uygulamaları | Uygulanıyor |
Ayvada Olgun Hasat Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı Nasıl Elde Edilir?
Ayvada Olgun Hasat Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı, Aralık ayında zeytin toplamaya en uygun ve özel yöntemlerle, zeytinler alacadan, mordan siyaha dönerken ya da siyah iken, toplanır. Zeytinin renginin alacalı yani mor bir renkten siyaha dönmesi ya da artık tamamen kararmaya başlaması zeytinin iyice olgunlaştığı ve yağlandığı anlamına gelir.
Toplanan zeytinler, vakit kaybetmeden aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle, aileye ait üretim tesisinde sıkılıp, bunlardan asit ve peroksit oranı düşük Natürel Sızma Zeytinyağı elde edilir. Soğuk sıkım hakkında daha detaylı bilgi için Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Üretim işlemi tamamlandıktan sonra, Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı özel krom tanklarda depolanır. Bu tanklar klimalı depolarda bulunurlar. Bu sayede, yağın olabildiğince ilk günkü tazeliği korunmaya çalışılır.
Ayvada Olgun Hasat Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağının özellikleri nelerdir?
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, doğal bir meyve suyu özelliklerinde olup, içindeki zeytin parçacıklarını ve onun bıraktıkları tortulardan hoşlanmayan ve berrak zeytin yeşil rengini görmek isteyenler için filtre edilir.
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,8 Max. olup, gırtlağı yormadan akan ipeksi kayganlığı ve meyvemsiliği ile, zeytuni (olgun zeytin) aroma tadındadır. Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağında olgun zeytin tadı ile çimen kokusu ve olgun meyve kokusu hissedilir. Ayrıca hafif yani kadifemsi acılık ve orta yakıcılığı ile, ipeksi ve yumuşak bir akıcılığı (kayganlığı) sayesinde, damakta daha dengeli tatları tercih edenler için uygundur. Zeytin artık olgunlaştığı için diğer zeytinyağlarımıza göre hissedilen meyvemsi acılık ve yakarlık Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağında daha az hissedilir.
Ayvada Olgun Hasat Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağını hem sıcak hem de soğuk yemeklerde kullanabilir miyim?
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde rahatlıkla kullanılır. Dolayısıyla pişirilen ve çiğ yenen tüm yiyeceklerde kullanabilirsiniz. Pişirilen yemeklerde, başlangıçta az kullanım, pişmeye yakın ve piştikten sonra ilave ederek, Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının besin değerlerinden ve duyusal özelliklerinden daha fazla yararlanabilirsiniz.
175 ml'lik ve taşınabilir küçük teneke ambalajı ile mutfağınızda ve sofranızda kullanım kolaylığı sağlar. Ayrıca zeytinyağınızı istediğiniz yere, mesela ofisinize taşıyabilirsiniz. Dilerseniz de sevdiğiniz birisine hediye edebilir, ona Ege'den gelen lezzeti sunarak sürpriz yapabilirsiniz. Ambalajı sayesinde, Ayvada Olgun Hasat Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ısı ve ışığa maruz kalmaz.