İlk Mahsül Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 2L
İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 2 Lt, hasadın ilk süzülen erken hasat zeytinyağıdır. Hasat zamanı Ekim ayıdır. Yemyeşil zeytinlerden elde edilir. Filtre edilmiş olan İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 2 Lt, limitli rezervdir yani stoğu limitlidir.
4 kuşaktır ailemize ait olan zeytin bahçemizde, elle toplanır. Bu özel zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Toplanan zeytinler en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle ailemize ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı elde edilir. Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Ayvada Filtreli İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 2 lt, filtre edilmiş olup, zeytinyağının içindeki zeytin parçacıklarını ve parçacıkların bıraktıkları tortudan hoşlanmayanlar ile zeytinyağının berrak rengini görmek isteyenler için idealdir.
Ayvada Filtreli İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 2 Lt'nin oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,6 Max. olup, çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadı ile kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Meyvemsi aroması baskındır. Yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E-vitamini nedeniyle, zeytinyağında yoğun meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için ideal bir zeytinyağıdır.
Ayvada İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 2 Lt, hem sıcak hem soğuk yemeklerde kullanılır.
- Baharatlar ile iştah açıcı olarak, |
- Ege otları, salata ve mezelerde,
- Kahvaltıda baharatlar ile zeytin üzerine önerilir.
Ya da sadece ekmeğinizi bu zeytinyağına banıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!