Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml Cam Şişe
Hasat Zamanı | Ekim Sonu- Aralık Başı |
Hasat Edildiği Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
Ana Özelliği | Tek Bahçe Zeytinyağı |
Sıkım (Üretim) Metodu | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | % 0,8 Max |
Filtrasyon | Filtre Edilmiştir |
İyi Tarım Uygulamaları | Uygulanıyor |
Tat ve Koku Kategorisi | Güçlü |
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml nasıl üretilir?
Ekim ve Kasım aylarında zeytinler koyu yeşilden mora dönüşürken, toplanır. Toplanan zeytinler, en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle, kendi üretim tesisimizde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı elde edilir. Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz.
Üretim işleminden sonra, krom tanklara, klimalı depoya aktarılır. Bu sayede, yağın olabildiğince ilk günkü tazeliği korunmaya çalışılır. Ayvada Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Zeytinyağı 500 Ml'nin içindeki zeytin parçacıklarını ve onun bıraktıkları tortulardan hoşlanmayan ve berrak zeytin yeşil rengini görmek isteyenler için filtre edilir.
Cam şişe şıklığını sevenler için Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml 2 farklı rengiyle: Şeffaf ve Siyah Şişe
Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 500 ml'nin oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri 0,8 Max. olup, gırtlağı yormadan akan ipeksi kayganlığıyla yoğun meyvemsiliği ile, zeytuni aroma tadındadır. Bu zeytinyağında yeşil, henüz tam yağlanmamış zeytin tadı ile çimen ve meyve kokusu yoğun hissedilir. Ayrıca hafif yani kadifemsi acılık ve orta yakıcılığı ile, ipeksi ve yumuşak bir akıcılığı (kayganlığı) sayesinde özellikle Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı daha dengeli tatlarla tercih edenler için uygundur.
Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 500 ml, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde rahatlıkla kullanılır.
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml ürünü yemeklerde nasıl kullanılır?
- Baharatlar ile iştah açıcı olarak,
- Ege otları, salata ve mezelerde,
- Tüm zeytinyağlılarda,
- Kahvaltıda baharatlar ile zeytin üzerine,
- Makarna, pilav, pizzada,
- Kek, kurabiye gibi hamur işlerinde,
- Her türlü balık ve kırmızı ette,
- Tüm et, salata ve makarna soslarında önerilir.