Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı Teneke 250 Ml
Ayvalık Tek Bahçe Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml Teneke, 4 kuşaktır ailemize ait olan ve yıl içerisinde sürekli bakımı yapılan zeytin bahçelerimizde yetişen Ayvalık zeytin çeşidinden elde edilir. Bu özel zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Hasat Zamanı | Ekim Sonu - Kasım Başı |
Hasat Edildiği Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
Özelliği | Tek Bahçe Zeytinyağı |
Sıkım (Üretim) Metodu | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | %0,8 Max. |
Filtrasyon | Filtre Edilmiştir |
İyi Tarım Uygulamaları | Uygulanıyor |
Ekim ve Kasım aylarında zeytin toplamaya en uygun ve özel yöntemlerle, zeytinler yeşilken ve koyu yeşilden mora dönüşürken, toplanır. Toplanan zeytinler, vakit kaybetmeden aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle, aileye ait üretim tesisinde sıkılıp, bunlardan asit ve peroksit oranı düşük Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı elde edilir.
Üretim işleminden sonra, özel krom tanklara, klimalı depoya aktarılır. Bu sayede, yağın olabildiğince ilk günkü tazeliği korunmaya çalışılır. Doğal bir meyve suyu özelliklerinde olup, içindeki zeytin parçacıklarını ve onun bıraktıkları tortulardan hoşlanmayan ve berrak zeytin yeşil rengini görmek isteyenler için filtre edilir.
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı Tadım Notları
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml'nin oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri 0,8 Max. olup, gırtlağı yormadan akan ipeksi kayganlığıyla yoğun meyvemsiliği ile zeytuni aroma tadındadır. Bu zeytinyağında taze çimen kokusu ve meyve kokusu yoğun hissedilir. Ayrıca hafif yani kadifemsi acılık ve orta yakıcılığı ile, ipeksi ve yumuşak bir akıcılığı (kayganlığı) sayesinde özellikle Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağını daha dengeli tatlarla tercih edenler için uygundur.
Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 250 Ml Teneke, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde rahatlıkla kullanılır.
- Ege otları, salata ve mezelerde,
- Tüm zeytinyağlılarda,
- Kahvaltıda baharatlar ile zeytin üzerine,
- Makarna, pilav, pizzada,
- Kek, kurabiye gibi hamur işlerinde,
- Her türlü balık ve kırmızı ette,
- Tüm et, salata ve makarna soslarında önerilir.