Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml
Hasat Zamanı | Ekim Sonu - Kasım Başı |
Hasat Edildiği Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
Özelliği | Tek Bahçe Zeytinyağı |
Sıkım (Üretim) Metodu | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | %0,8 Max. |
Filtrasyon | Filtre Edilmiştir |
İyi Tarım Uygulamaları | Uygulanıyor |
Ekim ve Kasım aylarında zeytinler, yeşilken ya da koyu yeşilden yavaşça mora dönüşürken, toplanır. Toplanan zeytinler, vakit kaybetmeden aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle, aileye ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı elde edilir. Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Üretim işleminden sonra, özel krom tanklara, klimalı depoya aktarılır. Bu sayede, yağın olabildiğince ilk günkü tazeliği korunmaya çalışılır.
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, doğal bir meyve suyu özelliklerinde olup, içindeki zeytin parçacıklarını ve onun bıraktıkları tortulardan hoşlanmayan ve zeytinyağında berrak renk görmek isteyenler için filtre edilir.
Oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,8 Max. olup, gırtlağı yormadan akan ipeksi kayganlığıyla yoğun meyvemsiliği ile, zeytuni aroma tadındadır. Bu zeytinyağında henüz tam olgunlaşmamış zeytin tadı ile çimen ve meyve kokusu yoğun hissedilir. Ayrıca hafif yani kadifemsi acılık ve orta yakıcılığı ile, ipeksi ve yumuşak bir akıcılığı (kayganlığı) sayesinde özellikle Ayvalık natürel sızma zeytinyağını daha dengeli tatlarla tercih edenler için uygundur.
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde rahatlıkla kullanılır.
- Baharatlar ile iştah açıcı olarak,
- Ege otları, salata ve mezelerde,
- Tüm zeytinyağlılarda,
- Kahvaltıda baharatlar ile zeytin üzerine,
- Makarna, pilav, pizzada,
- Kek, kurabiye gibi hamur işlerinde,
- Her türlü balık ve kırmızı ette,
- Tüm et, salata ve makarna soslarında önerilir.