Ayvalık Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml Siyah Cam
Aralık ayında zeytin toplamaya en uygun ve özel yöntemlerle, zeytinler alacadan, mordan siyaha dönerken ya da siyah iken, toplanır. Zeytinin renginin alacalı yani mor bir renkten siyaha dönmesi ya da artık tamamen kararmaya başlaması zeytinin iyice olgunlaştığı ve yağlandığı anlamına gelir.
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml Nasıl Elde Edilir?
Toplanan zeytinler, vakit kaybetmeden aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle, aileye ait üretim tesisinde sıkılıp, bunlardan asit ve peroksit oranı düşük Natürel Sızma Zeytinyağı elde edilir. Soğuk sıkım hakkında daha detaylı bilgi için Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Üretim işlemi tamamlandıktan sonra, Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml özel krom tanklarda depolanır. Bu tanklar klimalı depolarda bulunurlar. Bu sayede, yağın olabildiğince ilk günkü tazeliği korunmaya çalışılır.
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml, doğal bir meyve suyu özelliklerinde olup, içindeki zeytin parçacıklarını ve onun bıraktıkları tortulardan hoşlanmayan ve berrak zeytin yeşil rengini görmek isteyenler için filtre edilir.
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml'nin Özellikleri Nelerdir?
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 250 Ml'nin oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,8 Max. olup, gırtlağı yormadan akan ipeksi kayganlığı ve meyvemsiliği ile, zeytuni (olgun zeytin) aroma tadındadır.
Ayvalık Olgun Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma zeytinyağı 250 Ml'de olgun zeytin tadı ile çimen kokusu ve olgun meyve kokusu hissedilir. Ayrıca hafif yani kadifemsi acılık ve orta yakıcılığı ile, ipeksi ve yumuşak bir akıcılığı (kayganlığı) sayesinde, damakta daha dengeli tatları tercih edenler için uygundur. Zeytin artık olgunlaştığı için diğer zeytinyağlarımıza göre hissedilen meyvemsi acılık ve yakarlık Ayvalık Olgun hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağında daha az hissedilir.
Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağını Hangi Yemeklerde Kullanırım?
Ayvalık Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde rahatlıkla kullanılır. Dolayısıyla pişirilen ve çiğ yenen tüm yiyeceklerde kullanabilirsiniz. Pişirilen yemeklerde, başlangıçta az kullanıp, yemeğin pişmesine yakın ve piştikten sonra ilave ederek, Ayvalık Olgun hasat natürel sızma zeytinyağının besin değerlerinden ve duyusal özelliklerinden daha fazla yararlanabilirsiniz.