Ayvalık Natürel Yeşil Kırma Zeytin 660Cc
(0) Yorum - 0 Puan
Kategori
Garanti Süresi
24 Ay
155,00 TL
Ayvalık Natürel Kırma Yeşil Zeytin 660cc
Net ağırlık : 660 g
Süzme ağırlık: 450 g
Tek tek elle toplanan AYVALIK tipi zeytinlerinden özenle seçilmiş zeytinler, kırıldıktan sonra özenle hazırlanan suyunda olgunlaştırılır. Zeytinler 2021/22 hasadından, ailemizin 4 kuşaktır kendilerine ait olan zeytinliklerinden ve sürekli bakımını yaptığımız asırlık ağaçlardan gelmektedir.
Yeşil kırma zeytin hasattan elde edilen, olgunlaşan ilk zeytin türüdür. Bu sebepten olgunlaştığı ilk aylarda meyvemsi bir acılığa sahiptir. Hafif acımtrak, zeytuni bir tadı vardır. Zaman içerisinde tadı olgunlaşır, meyvemsi acılığı azalır. Natürel Yeşil Kırma Zeytin, zeytinin etini daha sert sevenlerin tercihidir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
KIRMA YEŞİL ZEYTİNİ EVDE NASIL SAKLARIM?
- Yeşil zeytini sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için salamura suyunun içerisinde olması gerekiyor. Her zaman satın aldığınız yeşil zeytini salamura suyu içerisinde muhafaza ediniz ve de ambalajın içerisinden suyun tamamını almayınız.
- Her kullanımdan sonra ambalajın ağzını sıkıca kapatıp hava ile temasını engelleyiniz.Eğer kavanozun kapandığından emin olamıyorsanız, ağız kısmına bir poşet geçirip hava ile teması kestiğinizden bu şekilde emin olabilirsiniz.Bu muhafaza şekli daha uzun süre zeytinlerin diri kalmasını sağlayacaktır.
- Karanlık yani güneş görmeyen ve serin yani ısı derecesi düşük bir bölümde saklayanız. (Özellikle yazın buzdolabında saklayanız.)
- Ambalajın yarısına yakın bir miktarı tükendiğinde, zeytinlerin üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağı hava ile temasın kesilmesine yardımcı olacaktır.
- Ambalajdan her zeytin çıkarışınızda, ambalajdaki zeytin ve suyu arasında 1cm kadar boşluk kaldığından emin olunuz. Bu zeytinin diri, sert kalması için gereklidir.
- Yeşil zeytini özellikle limonla çok seviyoruz. Limonun tadı da yeşil zeytine çok yakışıyor. Ancak yeşil zeytini limon ile tüketirken dikkatli olmanız gerekir. Limon, zeytinin bozulma sürecini hızlandırır. Bu sebeple yiyeceğiniz kadar yeşil zeytini bir kaba alıp onun üzerine limon dökmeniz daha uygun olacaktır.