Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L
Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L
Ayvada Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L'yi, dört kuşaktır bakımını yaptığımız asırlık ağaçlarımızın Ayvalık tipi zeytinlerinden elde ediyoruz. Ayvada Natürel Birinci Zeytinyağı, Ayvada Natürel Sızma zeytinyağı gibi, zeytin meyvesinden mekanik yollarla (kontinü sistemle) elde edilen doğal zeytinyağıdır. Ürünümüz 1 litrelik teneke ambalajlarda mevcuttur. Natürel birinci zeytinyağı nedir ve faydaları nelerdir konusunda daha fazla bilgi edinmek isterseniz Natürel Birinci Zeytinyağı Nedir başlıklı blog yazımıza göz atabilirsiniz.
Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L Nasıl Üretilir?
Toplanan Ayvalık tipi zeytinler soğuk sıkım (Cold Press) tekniği ile, kendi üretim tesisimizde hiç bekletilmeden aynı gün içerisinde sıkılmasıyla elde edilir. Zeytinlerin sıkılmasının ardından, elde edilen zeytinyağı hiç bekletilmeden, ışık görmeyen ve sıcaklığı ayarlanan depomuzda bulunan krom tanklara aktarılır. Siparişleriniz üzerine Ayvada Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L için dolum yapılır.
Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L Asit Oranı
Serbest asitliğinden dolayı natürel birinci zeytinyağı sınıfında yer alır. Bu zeytinyağı çeşidine, kullanım alanından dolayı, yemeklik zeytinyağı adı da verilir. Serbest asitlik oranı 2% Max'dır. Ayvada Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L filtre edilmemiştir.
Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L Kullanım Alanı
Ayvada Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L'nin, asit oranından dolayı, diğer zeytinyağlarımıza göre daha kıvamlı ve yoğun bir aroması vardır. Ayvada Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L filtre edilmemiştir. Ayvada Ayvalık Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L, kızartma ve orta ile yüksek ateşte hazırlanan, pişirilen yemekler için daha uygun bir zeytinyağıdır.
Zeytinyağını kızartmalarda da kullanabilirsiniz. Zeytinyağının yüksek yanma derecesi (210ºC), kızartma için ideal olan derecenin (180ºC) zaten üstündedir. Kızartma sırasında ya da yemek pişirirken zeytinyağı kullanımı konusunda sorularınız varsa bize ulaşabilir ya da Zeytinyağı Hangi Yemeklerde Kullanılır? isimli blog yazımıza göz atabilirsiniz.
Saklama Koşulları
Zeytinyağını serin, ışık ve nem almayan bir ortamda saklayın. Tazeliğini koruyabilmesi için tenekeyi delmeyin.
İyi Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?
Doğal Ayvalık Zeytinyağı taze kesilmiş çimen kokusu ile enginar aromasının hakim olduğu taze bir lezzet sunar. Rahatsız edici bir tat ile kokuya sahip olmamalı. İyi zeytinyağı genzinizde acılık ve yakarlık hissettirir. Bu acılık ve yakarlık hissini asitlik ile karıştırmamalıdır. Zeytinyağı asit oranı tat testi ile anlaşılmaz. Zeytinyağı asit oranı gerekli ekipmanların bulunduğu laboratuvar ortamında test edilir.
Zeytinyağından alınan tazeliği anımsatan kokular, acılık ve yakarlık hisleri, zeytinyağının fenolik bileşenlerinden kaynaklanır. Bu hisler aynı zamanda söz konusu zeytinyağının antioksidan kapasitesinin zengin olduğunu da bize anlatır. Düşük asitli ve yüksek polifenol (bio fenol / fenolik bileşen) değerine sahip zeytinyağları genel olarak daha yüksek kalitelidir. Ancak polifenol oranı da zeytinyağı tat testi ile tespit edilemez. Aynen zeytinyağı asit oranında olduğu gibi, polifenol oranının da laboratuvar ortamında test edilmesi gerekir. Zeytinyağı tadımı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Zeytinyağı tadımı nasıl yapılır başlıklı blog yazımıza da göz atabilirsiniz.
Ayvada Natürel Birinci Zeytinyağı 1 L hakkında aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
n