Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 750 Ml Dekoratif Şişe
Hasat Zamanı | Ekim Sonu - Kasım Başı |
Hasat Edildiği Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
Özelliği | Tek Bahçe Zeytinyağı |
Sıkım (Üretim) Metodu | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | %0,8 Max. |
Filtrasyon | Filtre Edilmiştir |
İyi Tarım Uygulamaları | Uygulanıyor |
Ekim ve Kasım aylarında zeytinler, yeşilken ve yeşilden mora dönüşürken, toplanır. Toplanan zeytinler, vakit kaybetmeden aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle, aileye ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı elde edilir. Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Üretim işleminden sonra, özel krom tanklara, klimalı depoya aktarılır. Bu sayede, Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ilk günkü tazeliği olabildiğince korunmaya çalışılır.
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, doğal bir meyve suyu özelliklerinde olup, içindeki zeytin parçacıklarını ve onun bıraktıkları tortulardan hoşlanmayan ve berrak zeytin yeşil rengini görmek isteyenler için filtre edilir.
Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağının özellikleri nelerdir?
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,8 Max. olup, gırtlağı yormadan akan ipeksi kayganlığıyla yoğun meyvemsiliği ile zeytuni aroma tadındadır. Taze çimen ve meyve kokusu yoğun hissedilir. Ayrıca hafif yani kadifemsi acılık ve orta yakıcılığı ile, ipeksi ve yumuşak bir akıcılığı (kayganlığı) sayesinde özellikle Ayvalık natürel sızma zeytinyağını daha dengeli tatlarla tercih edenler için uygundur.
Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma zeytinyağı hangi yemeklerde kullanılır?
Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, tüm sıcak ve soğuk yemeklerde rahatlıkla kullanılır. Özel dekoratif şişesi ile masanızda rahatlıkla kullanabilir, içerisindeki zeytinyağı bittikten sonra tekrar doldurup kullanabilirsiniz.