Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi
28-06-2022
12:16
Mevsimlerden barbunya zamanı. Barbunyayı sevmeyen yoktur herhalde. Biz zeytinyağlı taze barbunyaya bayılırız. Sık sık pişiririz. Bakalım bizim zeytinyağlı taze barbunya tarifimizi beğenecek misiniz?
Zeytinyağlı taze barbunya nasıl yapılır?
Malzemeler
- 1 kg taze barbunya (biz mevsiminde alıp kendimiz donduruyoruz. Şimdi onu kullanacağız)
- 1 orta boy domates
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 kahve fincanı Ayvada Ayvalık natürel sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Taze Barbunyanın Hazırlanışı
Barbunyaları ayıklayıp suda 10 dakika kadar haşlayın. Barbunyanın suyunu süzün. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Ayrı bir tencereye doğradığınız soğan ve sarımsağı koyun. Soğanın üzerine Ayvada natürel sızma zeytinyağını ilave edin. Orta ateşte 5-10 dakika kadar soğan ve sarımsağı soteleyin. Süzdüğünüz barbunyaları soğana ilave edip, bir 10 dakika kadar daha onları soteleyin. Bir buçuk su bardağı suyu barbunyaların üzerine ilave edin. Tuzunu, baharatları, limon suyu ve şekeri barbunyalara ilave edin. Domatesi rendeleyin. Barbunyaların üzerine de rendelenmiş domatesi ekleyin. Barbunyaları yarım saat kadar kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kapatın. Zeytinyağlı taze barbunyanız hazır. Ayrı bir tabağa alıp servis edin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Barbunya için Püf Noktaları
- Mutalaka limon suyu zeytinyağlı taze barbunyanıza ekleyin. Hem lezzet katar hem de rengi daha güzel olur.
- Natürel sızma zeytinyağını yemeklerde kullanmaktan bir çekinceniz varsa mutlaka "Natürel Sızma zeytinyağı hangi yemeklerde kullanılır?" isimli blog yazımıza göz atın.
Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerinizin lezzeti bambaşka!
Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.