Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Enginarın sağlık için faydaları saymakla bitmez. Lezzeti de cabası! Bugün zeytinyağlı enginar tarifi paylaşacağım.
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Pişirilir?
Malzemeler:
- 4 adet ayıklanmış enginar
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım limonun suyu
- 8 adet arpacık soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3-4 sap dereotu ya da farklı yeşillikler (süslemek için)
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Hazırlanır?
Zeytinyağlı Enginarın Hazırlanışı:
Bir tencereye su koyun. Ardından suya sızma zeytinyağını, limon suyu, tuz ve şekeri ilave edin. Enginarları da suya ekleyin.
Arpacık soğan, havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve patatesleri doğrayın. Son olarak suya, soğan, havuç, patates ve bezelyeyi ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Kürdan yardımı ile enginar ve diğer sebzelerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Yemeği ateşten aldıktan sonra, enginarları ve diğer malzemeleri servis tabağına alın. Dilerseniz servis tabağını dereotu ya da sevdiğiniz başka otlar ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca yine isteğe bağlı olarak, enginarın üzerine yemeğin suyundan 1-2 yemek kaşığı ilave edebilirsiniz.
Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.
Umarız zeytinyağlı enginar tarifimizi beğendiniz. Afiyet olsun!