Zeytinyağlı Balkabağı Çorbası Tarifi

17-01-2021 13:31
Zeytinyağlı Balkabağı Çorbası Tarifi

Zeytinyağlı Balkabağı Çorbası Tarifi

Balkabağı bizim için kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Balkabağının faydaları saymakla bitmez. Balkabağı, nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, A,B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Özellikle C vitamini ve lif açısından zengin olan balkabağının mutfağımızda geniş bir yeri var. Tatlısını da çok severiz, çorbasını da... Balkabağı çorbası tarifini merak edenler için, bu sefer soğuk kış günlerde içinizi ısıtacak zeytinyağlı balkabağı çorbası tarifini paylaşacağım. 


Zeytinyağlı Balkabağı Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 3 dilim bal kabağı
  • 1 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 4 yemek kaşığı Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu (isteğe göre)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
 


Zeytinyağlı Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

 
Öncelikle kabağınızı soyup 3 iri dilim kesin. Patatesi de soyup dilimleyin. Bir tencereye doğradığınız kabak, patates  dilimleri ile bulguru (isteğe göre pirinç de olabilir. Biz daha sağlıklı olması açısından bulgur tercih ediyoruz.) koyun ve üstünü kapatacak kadar su ekleyin. 20-30 dakika kadar kabak ve patates iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Ayrı bir tavaya 
Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyip doğranmış soğan ve sarımsağı 5-10 dakika kadar kavurun. Soğan ve sarımsak karamelize olduktan sonra kaynamakta olan kabağa  bu harcı ekleyin. Ardından kaynamakta olan kabağa 1 su bardağı yani 200ml et suyu (isteğe göre), tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin. Kabak ve diğer malzemeler iyice yumuşadıktan sonra, çorbayı blenderdan  geçirin. Son olarak çorbaya 1 su bardağı yani 200ml sütü ilave edip tekrar karıştırıp kaynatın. Zeytinyağlı Balkabağı Çorbanız hazır. Afiyet olsun. 



 

Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 
Umarım zeytinyağlı balkabağı çorbası tarifimizi beğenirsiniz.  Afiyet olsun! Aşağıdaki videodan da hazırlanışını seyredebilirsiniz.
 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.