Zeytinyağlı Baklalı Sakız Enginar Tarifi
14-04-2022
16:54
Zeytinyağlı Baklalı Sakız Enginar Tarifi
Enginar mevsimi geliyor. Eğer enginar seviyorsanız baklalı enginar tarifimizi mutlaka deneyin. Hem de inanılmaz pratik!
Zeytinyağlı Baklalı Sakız Enginar Tarifi için Malzemeler
500 g sakız enginar
500 g iç bakla
1 orta boy soğan
Yarım limonun suyu
4 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Baklalı Sakız Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı küçük küçük doğrayın. Tencerede soğanları zeytinyağı ile beraber karamelize edin. Tencereye enginar ve baklaları koyun. 2 su bardağı, yani sebzelerin üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. İçerisine tuz, şeker ve limonun suyunu da ilave edip yarım saat kadar orta ateşte pişirin. Sonra zeytinyağlı baklalı sakız enginarını soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerinizin lezzeti bambaşka!
Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.