Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması Tarifi

07-09-2024 15:26
Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması Tarifi

Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması

 

Alanya’nın en sevilen sebzelerinden biri fasulyedir. Alanya’da çeşit çeşit fasulye yetişir. Fasulye yemeklerde çok farklı şekillerde kullanılır. Tabi ben de, bir Ayvalıklı - Alanyalı olarak fasulyeyi çok severim. 

 

Fasulyeyi bazen haşlar, üzerine zeytinyağı, limon ve tuz ekleyerek yeriz ya da şöyle bol salçalı domatesli yemeğini yaparız. Ama bazen de sıcak yaz günlerinde daha ferahlatıcı tarifler arıyoruz. O zaman da en çok sevdiğimiz ettiğimiz tarif ise, Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasıdır. Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasının farklı bölgelerde farklı pişirilme şekilleri olabilir ama ben sizlerle bugün Alanya usulü Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasını paylaşacağım. 

 

Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması Tarifinin Malzemeleri 

 

 

Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması Tarifinin Hazırlanışı


Yaz günlerinde farklı meze arayışında olanlar için süper bir tarif. Fasulyeyi bir de bu şekilde deneyin. Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasını hazırlamaya başlayalım.

 

  • Temizleyip yıkadığımız fasulyelerimizi tencereye alıp, üzerini kapatana kadar su döküyoruz.
  • Fasulyeye tuz ilave ediyoruz. Yaklaşık 10-15 dakikada haşlıyoruz. Eğer farklı cins fasülye kullanıyorsanız, haşlanma süresini siz kendinize göre ayarlamalısınız. 
  • Fasulyeleri haşladıktan sonra suyunu süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında hafif karamelize ediyoruz. 
  • Soğan karamelize olduktan sonra üzerine fasülyeyi ekleyip karıştırıyoruz. 5 dakika daha fasulyeleri zeytinyağında kavuruyoruz.
  • Zeytinyağının az geldiğini düşürseniz biraz daha ekleyebilirsiniz.
  • Fasülye piştikten sonra soğuması için bekletiyoruz. 
  • Sarımsağı ince ince kıyıp yoğurda ekliyoruz. Yoğurdu iyice karıştırıyoruz. 
  • Fasülye iyice soğuduktan sonra (yoğurdun kesilmemesi için) üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ediyoruz. 
  • Son olarak üzerine zeytinyağında pul biber yakıp bu zeytinyağı ile süsleyebilirsiniz. Ya da benim gibi daha pratik bir çözüm isterseniz, Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasının üzerine Ayvada Acı Biberli Sarımsaklı zeytinyağını dolaştırabilirsiniz. Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması hazır. Afiyet olsun!




 

Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı ile Yemeklerinize Doğanın Tazeliğini Katın!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.