Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması Tarifi
Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması
Alanya’nın en sevilen sebzelerinden biri fasulyedir. Alanya’da çeşit çeşit fasulye yetişir. Fasulye yemeklerde çok farklı şekillerde kullanılır. Tabi ben de, bir Ayvalıklı - Alanyalı olarak fasulyeyi çok severim.
Fasulyeyi bazen haşlar, üzerine zeytinyağı, limon ve tuz ekleyerek yeriz ya da şöyle bol salçalı domatesli yemeğini yaparız. Ama bazen de sıcak yaz günlerinde daha ferahlatıcı tarifler arıyoruz. O zaman da en çok sevdiğimiz ettiğimiz tarif ise, Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasıdır. Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasının farklı bölgelerde farklı pişirilme şekilleri olabilir ama ben sizlerle bugün Alanya usulü Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasını paylaşacağım.
Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması Tarifinin Malzemeleri
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Natürel sızma zeytinyağı
- 4 kaşık yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Ayvada Acı Biberli Sarımsaklı Zeytinyağı
Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması Tarifinin Hazırlanışı
Yaz günlerinde farklı meze arayışında olanlar için süper bir tarif. Fasulyeyi bir de bu şekilde deneyin. Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasını hazırlamaya başlayalım.
- Temizleyip yıkadığımız fasulyelerimizi tencereye alıp, üzerini kapatana kadar su döküyoruz.
- Fasulyeye tuz ilave ediyoruz. Yaklaşık 10-15 dakikada haşlıyoruz. Eğer farklı cins fasülye kullanıyorsanız, haşlanma süresini siz kendinize göre ayarlamalısınız.
- Fasulyeleri haşladıktan sonra suyunu süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
- Soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında hafif karamelize ediyoruz.
- Soğan karamelize olduktan sonra üzerine fasülyeyi ekleyip karıştırıyoruz. 5 dakika daha fasulyeleri zeytinyağında kavuruyoruz.
- Zeytinyağının az geldiğini düşürseniz biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Fasülye piştikten sonra soğuması için bekletiyoruz.
- Sarımsağı ince ince kıyıp yoğurda ekliyoruz. Yoğurdu iyice karıştırıyoruz.
- Fasülye iyice soğuduktan sonra (yoğurdun kesilmemesi için) üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ediyoruz.
- Son olarak üzerine zeytinyağında pul biber yakıp bu zeytinyağı ile süsleyebilirsiniz. Ya da benim gibi daha pratik bir çözüm isterseniz, Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurmasının üzerine Ayvada Acı Biberli Sarımsaklı zeytinyağını dolaştırabilirsiniz. Yoğurtlu Taze Fasulye Kavurması hazır. Afiyet olsun!