Tencerede Sebzeli Sulu Tavuk Yemeği Tarifi
Tencerede Sebzeli Sulu Tavuk Yemeği
Kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan tencerede sebzeli sulu tavuk yemeği, hem doyurucu hem de besleyici bir seçenek. Özellikle çocuklu ailelerin çok seveceği bu tarif, annemin mutfağından bana geçen ve pratikliğiyle favorim haline gelen bir yemek. Bol sebze, tavuk eti ve zeytinyağının mükemmel uyumunu sunuyor.
Ayvalık’taki bahçelerimizden elde ettiğimiz Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı’nın bu yemeğe kattığı lezzet farkını hemen hissedeceksiniz. Üstelik zeytinyağının sağladığı hafiflik ve sağlık, bu yemeği sık sık yapmak için harika bir sebep. Hadi gelin, tencerede sebzeli sulu tavuk yemeği tarifine hemen başlayalım, bir tencere dolusu sağlık ve lezzet pişirelim!
Tencerede Sebzeli Sulu Tavuk Yemeği Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 paket tavuk bonfile
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet orta boy patates
- 3 adet havuç
- 2 yemek kaşığı (50 g) bezelye
- Yarım çay bardağı Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı Ayvada zeytinyağı baharatı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Tencerede Sebzeli Sulu Tavuk Yemeği Tarifi'nin Yapılışı
1. Tavuğu Hazırlama: Tavuk bonfileyi kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kenara ayırın.
2. Soğan ve Sarımsağı Soteleme: Tencereye Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı’nı ekleyin ve üzerine doğranmış soğanı ekleyin. Orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Sonrasında ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
3. Tavuğu Ekleme: Doğradığınız tavukları tencereye ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tavuklar kavrulunca üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin ve salça kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
4. Sebzeleri Ekleyin: Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Küplerin çok küçük olmamasına dikkat edin. Tencereye küp doğranmış patatesleri, havuçları ve bezelyeleri ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
5. Baharatları Ekleyin: Ayvada zeytinyağı baharatını ve tuzu ekleyin. tencerede sebzeli sulu tavuk yemeğinin önemli püf noktası kullandığım baharatlar.
6. Su Ekleyin ve Pişirin: 3 su bardağı sıcak suyu yemeğe ekleyin. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
7. Servis: Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Tencerede sebzeli sulu tavuk yemeği hazır. Afiyet olsun!
Tencerede sebzeli sulu tavuk yemeği için Servis Önerileri Neledir?
Tencerede sebzeli sulu tavuk yemeğinin yanında Zeytinyağlı Domatesli Pilav Tarifime göz atabilrsiniz. tencerede sebzeli sulu tavuk yemeğinin yanında ayrıca ayran ikram edebilirsiniz.
Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı ile Yemeklerinize Ege Lezzetini Katın!