Şevketi Bostan ile Sıcak Ot Tarifi

14-05-2022 15:30
Şevketi Bostan ile Sıcak Ot Tarifi

Şevketi Bostan ile Sıcak Ot Tarifi

Şevketi bostan ile sıcak ot tarifimize bayılacaksınız. Hem çok faydalı hem de çok lezzetli. Ayrıca hazırlaması da son derece pratik bir tarif.


Sıcak Ot Tarifi için Malzemeler

- 500 g akkız  (Şevketi Bostan)
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kesme şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 4 adet taze soğan 
- 200 g yoğurt
 


Şevketi Bostan ile Sıcak Ot Tarifinin Hazırlanışı

Akkızı ayıklayıp suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladıktan sonra süzün. Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif soteleyin. Soğana otu ilave edip 5-10 dakika soteleyin. Fırın kabını zeytinyağıyla yağlayın. Kabın içerisine otu boşaltın. 
 
Ayrı bir kapta domatesi rendeleyin. 2 diş sarımsağı ezip domatese ekleyin. Domatese tuz, biber salçası ve 2 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağını ilave edip, ocakta sosu pişirin. Otun üzerine domates sosunu dökün. Fırında 10-15 dakika 200 derecede otunuzu pişirin. Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Afiyet olsun.
 
Şevketi bostan ile sıcak ot tarifimizi beğendiyseniz takipte kalın. 


Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerinizin lezzeti bambaşka!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.