Zeytinyağlı Pırasalı Börek Tarifi

19-03-2022 13:02
Zeytinyağlı Pırasalı Börek Tarifi

Oklavasız Zeytinyağlı Pırasalı Börek Tarifi

Oklavasız  pratik bir börek bir tarifi ister misin? Hem çok pratik hem de çıtır çıtır inanılmaz lezzetli.
 


Zeytinyağlı Pırasalı Börek Tarifi için Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 kg pırasa
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 200 g beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük soğan 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 150 g Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım natürel sızma zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe göre)
 
 

Zeytinyağlı pırasalı börek tarifinin hazırlanışı

 
Pırasaları ve soğanları incecik doğrayın. Tencerenin dibini kaplayacak kadar Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım natürel sızma zeytinyağı koyalım. Zeytinyağı koyduğunuz tencerede pırasaları soğan ile beraber, yaklaşık 10 dakika soteleyin. Sotelerken içerisine önce domates ve biber salçasını ile tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Pırasanın suyunu iyice çektirin. Suyunu çektikten sonra soğumaya alın. Pırasalar soğuduktan sonra yumurtanın beyazını (sarısını böreğin üzerine süreceğiz) ve peyniri ilave edip karıştırın. İç harcınız hazır.
Yufkaları düz bir zemine serip ortadan ikiye bölüyorsunuz. Bir bardak su ve natürel sızma zeytinyağını birbirine karıştırıp yufkaların üzerine serpin. İç harcı böreğe göre eşit şekilde bölerek yuvarlak tarafına harcı koyun. Rulo şeklinde sarın. İsterseniz gül şeklinde isterseniz düz, uzun parçalar halinde tepsiye dizin. Tepsiyi doldurduktan sonra zeytinyağını fırça ile sürün. 180 derecede fırında üzeri kızaran kadar, yaklaşık 30-40 dakika kadar, pişirin. Dilerseniz zeytinyağlı pırasalı börek tarifinde pırasa yerine, ıspanak ya da Ege otlarından koyabilirsiniz.
Zeytinyağlı pırasalı börek tarifimiz bu kadar! Zeytinyağlı Pırasalı börek tarfimizi beğendiyseniz takipte kalın. 



Ege otlarının lezzeti Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile bambaşka!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.