Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı Yemeği Nasıl Yapılır?
Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı Yemeği Tarifi
Ege otlarını sevenler için çok güzel bir tarifimiz var: Ege Usulü Kuzu Etli Arapsaçı Yemeği. Arapsaçı kendine ait rayihası olan enfes bir ot. Üstüne bir de kuzu eti ile birleştiği zaman ortaya olağanüstü bir lezzet çıkıyor. Aşağıdaki tarifi hemen dene!
Kuzu Etli Arapsaçı Yemeğinin Malzemeleri:
- 250 ml kuzudan kuşbaşı et
- 1 kg (yaklaşık 4 bağ) arapsaçı otu
- 3-4 yemek kaşığı Ayvada natürel sızma zeytinyağı
- 1 ad soğan
- 1 ad limon
- 1 çorba kaşığı un
Kuzu Etli Arapsaçı Yemeğinin Hazırlanışı:
- Arapsaçını kalın sapı kalmayacak şekilde ayıklayın. Otun üstünde, toprak kalmayana kadar suda iyice yıkayın.- Piştikten sonra 1 çorba kaşığı un ve bir bütün limonun suyu ile ayrı bir tencerede karıştırıp terbiye yapın. Terbiyenin topakları gidinceye kadar ateşe koymadan önce bir çatal yardımı ile karıştırın. Sonra kaşık kaşık ot yemeğinin pişen suyundan 8-10 kaşık kadar alıp bu terbiyeye çok yavaş ekleyin. Sulandırmış olduğunuz terbiyeyi pişmekte olan yemeğe ekleyip, yemeği 10-15 dakika daha pişirin.
Umarız Ege usulü kuzu etli arapsaçı yemeğinin tarifini beğendiniz. Eğer bu tariften memnun kalırsanız mutlaka Fırında Sakız Kabağı Yemeği tarifimizi de deneyin.
Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 doğal ve katkısız Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma zeytinyağı olan Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki videodan detaylı tarifimizin hazırlanışına da ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun!