Kremalı Domates Soslu Tavuk Tarifi

03-09-2024 16:32
Kremalı Domates Soslu Tavuk Tarifi

Kremalı Domates Soslu Tavuk Tarifi


Yoğun bir günün ardından nefis bir yemeğe kim hayır diyebilir? Kremalı Domates Soslu Tavuk tarifim, zeytinyağının o eşsiz tadıyla buluşan pratik ve lezzetli bir seçenek. Hem kısa sürede hazırlanıyor, hem de damaklarda iz bırakıyor. Mutfağınızda harikalar yaratmaya hazırsanız, Kremalı Domates Soslu Tavuk tarifimi mutlaka deneyin!

 

Kremalı Domates Soslu Tavuk tarifi, oldukça basit malzemelerle kısa sürede hazırlanabilir. Özellikle meşgul olduğunuz günlerde ya da kolay ve hızlı bir akşam yemeği arayışında olduğunuzda mükemmel bir seçenektir. Kremalı Domates Soslu Tavuk yemeği, Hem doyurucu hem de zamandan tasarruf sağlayan bir tariftir.



Bu pratik Kremalı Domates Soslu Tavuk tarifim, eriyen peynirle lezzetini ikiye katlıyor. Kremalı Domates Soslu Tavuk tarifi, tavuk sevmeyenlere bile tavuğu sevdirecek kadar iddialı!



Kremalı Domates Soslu Tavuk Tarifi için Malzemeler

  • 2 parça tavuk bonfile (kemiksiz, göğüs olan kısmı)
  • 4 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1 Paket Krema
  • 1 çay kaşığı Ayvada zeytinyağı baharatı 
  • 1/2 çay kaşığı Tuz
  • 30 g ince rendelenmiş peynir (ben ayvalık tulumu kullandım. Ama siz eriyen herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz) 
  • 7-8 adet çeri domates 

 

Kremalı Domates Soslu Tavuk Tarifinin Hazırlanışı

 

Öncelikle tavuk bonfile parçalarını kesme tahtası üzerinde bir bıçak yardımı ile küçük, kuşbaşı parçalara ayırıyorum. Bir tencereye 2 yemek kaşığı Zeytinyağı ilave edip bu piliç parçalarını pişiriyorum. Arada sırada parçaları ters düz ederek karıştırıyor ve tavukların her tarafının renk almasına çalışıyorum. Tavuklar pişince bir kenara alıyorum. 

 

İlk olarak tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküyorum ve içerisine ince ince kıydığım soğanları ekliyorum. Soğanı zeytinyağında 2-3 dakika kadar karamelize ediyorum. Aynı zamanda da yıkadığım kırmızı biberi yine kesme tahtasında kuşbaşı hale getiriyorum. Soğan karamelize olduktan sonra, içerisine Kapya biberi de ekleyip karıştırıyorum. Ardından domates salçasını ekliyorum. Ortadan ikiye böldüğünüz çeri domatesleri karışıma ekleyip karıştırıyorum.  

 

 

Yarım çay kaşığı kadar tuz ekliyorum. Tadına bakıp tuzun miktarına karar verebilirsiniz. Biz çok tuzlu yemediğimiz ve Ayvada zeytinyağı baharatını da kullandığımız için bu miktar yeterli geliyor. 

 

Sonra tad vermesi açısından Ayvada zeytinyağı baharatı ilave ediyor ve karıştırmaya devam ediyorum.

 

Yemeğin en son aşamasında ise Kremayı ve rendelenmiş peyniri ekliyor ve karıştırdıktan sonra harika bir renk alan sosumun içerisine tavukları ekleyip tekrar karıştırıyorum. Tavukları yaklaşık 5 dakika kadar altı kısık halde pişiriyorum. Kremalı domates soslu tavuk yemeğim hazır. Afiyet olsun!

 


Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı ile Yemeklerinize Doğadan Gelen Lezzeti Katın

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.