Körili ve Hindistan Cevizi Sütlü Levrek Tarifi
03-02-2023
11:52
Farklı tatlar arıyorsanız kesinlikle Körili ve Hindistan Cevizi Sütlü Levrek Tarifimi denemelisiniz. Her ne kadar balığı daha çok ızgarada tercih etsem de bazen farklı lezzetler yaratıp denemek bir o kadar keyifli. Siz de benim gibi düşüyorsanız haydi hemen başlayalım.
Körili ve Hindistan Cevizi Sütlü Levrek Tarifimiz 4 kişiliktir. Dilerseniz balık ve kişi sayısına göre malzemelerle oynayabilirsiniz.
Körili ve Hindistan Cevizi Sütlü Levrek için Malzemeler
1 yemek kaşığı Ayvada Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı
1 orta boy ince kıyılmış soğan
4 diş kıyılmış sarımsak
4 çay kaşığı köri tozu
750 Ml şekersiz hindistan cevizi sütü
1 bardak tavuk suyu
2 orta boy havuç
4 adet orta boy levrek filetosu (her biri yaklaşık 150-160 g olmalı)
4 adet ince dilimlenmiş taze soğan
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz karabiber
Körili ve Hindistan Cevizi Sütlü Levrek Tarifinin Hazırlanışı
Orta ateşte tavada zeytinyağını sotelemeye başlayın. Soğan, sarımsak ve köri tozunu zeytinyağına ekleyin. Karışımı soğanlar karamelize olana kadar yaklaşık 4 dakika kadar soteleyin.
Hazırladığınız korili ve soğanlı sosa hindistan cevizi sütü ve tavuk suyunu ilave edip, karıştırıp kaynatın. Karışımı, orta ateşte, ince sos kıvamına gelene kadar yaklaşık 50 dakika kaynatın. Ardından sosa havuçları ekleyin. Havuçları soyun ve kibrit çöpü büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Ardından Havuçlar gevrekleşene kadar yaklaşık 3 dakika pişirin. Sosu ateşten alın.
Fırını önceden ısıtın. Balıkları fırın tepsisine, yağlı fırın kağıdı üzerine yerleştirin. Balığın üzerine tuz ve karabiber serpin. Balığın ortası iyice pişinceye kadar yani yaklaşık 8 dakika kızartın. Metal spatula kullanarak balıkları tabaklara aktarın. Balıkların üzerine kaşıkla sosunuzu gezdirin. Son olarak da balığın üzerine ince kıymış olduğunuz taze soğanları serperek servis edin.
Körili ve Hindistan Cevizi Sütlü Levrek yemeğinin yanında pilav ya da patates püresi de ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.