Konya Küflü Peynir ile Evde Pide Nasıl Yapılır?
Çocuklar pide istedi. Dışarıdan pide almak istemiyorsanız sizin için çok güzel bir tarifimiz var. Aslında evde pide yapmak gerçekten çok kolay. Eğer biraz vaktiniz varsa çocuklarınıza ya da arkadaşlarınıza çok lezzetli pide hazırlayabilirsiniz.
Biz elimizde olduğu için evde pidemizi Konya küflü peynirden hazırladık. Ancak bu özel peynir her an elinizin altında olmayabilir. Dilerseniz iç harcına sert beyaz peynir de koyabilirsiniz. Ve ya iç harcına, tamamen farklı bir şekilde patatesli ya da kıymalı bir şekilde kendi ağzı tadınıza göre karar verebilirsiniz. Ama evde pide hazırlarken, en azından bir kere Konya küflü peynirle denemenizi tavsiye ederim. Çünkü tadı gerçekten çok güzel oluyor.
Konya Küflü Peynir ile Evde Pide için Malzemeler
1 tatlı kaşığı toz seker
1 yemek kaşığı toz maya
½ (100 ml) su bardağı Ayvada Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı
5 su bardağı (1 kg) un
1 tatlı kaşığı tuz
Konya Küflü Peynir ile Evde Pide için İç Malzemeler
500 g Konya küflü peynir
5-6 adet taze soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kara biber(isteğe göre)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe göre)
Konya Küflü Peynir ile Evde Pide Tarifinin Hazırlanışı
Bir küçük kabın içerisine önce 1 bardak ılık su koyun. Suya toz şeker ve toz maya ilave edip suyu karıştırın. Genişçe bir kabın içerisine un ve Ayvada Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin. Ardından unun içerisine tuz ekleyip, yavaş yavaş suyun içerisinde karıştırdığınız mayayı ilave edin. Bu karışımı edilerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurarak hamur elde edin. Ardından hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılarak, oda sıcaklığında, yarım saat dinlemeye bırakın. Bu esnada hamurların üzerini temiz bir bezle örtün.
Konya Küflü Peynir ile Evde Pidenin İç Harcının Hazırlanması
Öncelikle Konya küflü peyniri rendeleyin. Taze soğanlar ince ince kesip peynire ekleyin. Peynir karışımına bir yumurta da ekleyerek iç harcı elde edin. Dilerseniz bu iç harcına kara biber ya da kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Dinlenmiş hamuru uzun uzun, pide şeklinde parçalar oluşturacak şekilde açın. Açılan pide hamurlarının üzerine iç malzemesini koyun. Ardından hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak pide şekli verin. Diğer hamur parçaları için de yanı işlemi tekrar edin. Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın. Bütün parçaların içleri doldurulup hazırlandıktan sonra üzerlerine hiç bir şey sürmeden fırına verin. Fırında 220 derecede, 20-25 dakika iyice pidelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pideleri fırından aldıktan sonra üzerlerine çok az tereyağı sürün. Sıcak olarak, yanında ayranla servis edin. Konya Küflü Peynir ile Evde Pideleriniz hazır. Gördüğünüz üzere evde pide hazırlamak o kadar da zor değil, sadece biraz vakit alıyor. Afiyet olsun!