Enginar Sapı Salatası Nasıl Yapılır?
Enginar sapı salatasının yapılışı çok pratik. Hem çok lezzetli hem de çok besleyici. Pazarda enginar satın alırken isteyebilirsiniz. Ayvalık'ta tüm pazarlarda çok yaygın. Bizlerin de çok sevdiği bir tarif.
Enginar Sapı Salatası için Malzemeler
- 250 g enginar sapı (ya da yaklaşık 7 adet sap)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (suda kararmaması için)
- 1/2 yemek kaşığı un (suda kararmaması için)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (sos için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 sap dereotu
- 1 diş sarımsak
Enginar Sapı Salatası Nasıl Yapılır? Hazırlanışı:
Enginar saplarını dilerseniz pazardan ya da üreticiden direkt alabilirsiniz. Üreticiler de saplarını satıyorlar. Ya da bizim gibi etli enginar dolması yapacaksanız o zaman saplarını atmayıp bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu arada Enginarlı Dolma Tarifimize göz atın.
Enginarın saplarını kesin. Dış kabuklarını bıçakla soyarak temizleyin. Sapın içerisindeki beyaz bölümü almaya dikkat edin. Sapın etrafındaki yeşil kısımları iyice temizleyin ki saplarda acı bir tat kalmasın. Ayrı bir kaba su ekleyip içerisine un ve limon suyunu ekleyin. Soyduğunuz enginar saplarını bu suya atın. Bıçağın değdiği yerlere limon sürün ki saplar kararmasın.
Soyduğunuz enginar saplarını ayrı bir tencerede, suda kaynatın. Suya tuz da ekleyin. 20-25 dakika kadar enginar saplarını haşlayın. Eğer enginar sapları yumuşamadıysa, 5-10 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra servis edeceğiniz tabağa enginar saplarını alıp soğumaya bırakın.
Enginar saplarınız soğurken biz diğer tarafta sosumuzu hazırlayalım. Sarımsağı ezelim. Bir kaseye natürel sızma zeytinyağı, ezdiğiniz sarımsağı ve limon suyunu ekleyip homojen bir hale gelinceye kadar iyice çırpıp karıştırın. Hazırladığınız sosu enginar saplarının her yerine gelecek şekilde üzerinde gezdirin. Dilerseniz enginar sapı salatasını süslemek için üzerine 1-2 sap ince kıyılmış dereotu da ekleyebilirsiniz. Enginar sapı salatası hazır. Afiyet olsun!
Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.