Ege Usulü Tarama Tarifi
02-01-2022
17:08
Ege Usulü Tarama Tarifi
Ege mutfağını sevenler için bir sürprizimiz var: Ege usulü tarama tarifi
Ege Usulü Tarama Tarifi için Malzemeler
- 100 g balık yumurtası (levrek, alabalık, sazan gibi bir balığın yumurtası)
- 150 g Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 2 dilim bayat ekmek içi
Ege Usulü Tarama Tarifi Nasıl Yapılır?
Balık yumurtların üzerindeki ince zarı alınız. Dondurucuda 1-2 saat kadar balık yumutalarını bekletirseniz bu zarı daha rahat çıkartabilirsiniz. Balık yumurtalarını rondoya koyup 4-5 dakika kadar karıştırın. Yumurtalar rondoda iken, Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı azar azar ekleyin. Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı bir anda dökmeyin. Yavaş yavaş karışıma yedirmeniz lazım.Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ekledikten sonra, karıştırmaya devam ederken, isteğe bağlı olarak ince ince çekilmiş bayat ekmek içlerini karışıma ekleyin. Yine yumurtaları rondoda çekerken, limon suyunu da yavaş yavaş ekleyin. Limon suyunu ekledikten sonra, rengi beyaz oluncaya kadar karıştırın.
Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.
Umarız Ege usulü tarama tarifimizi beğendiniz. Afiyet olsun!