Deniz Börülcesi ile Sıcak Ege Otları Tarifi
Deniz Börülcesi ile Sıcak Ege Otları Tarifi
Ege otlarının en bilindiklerinden olan deniz börülcesinden sıcak ege otları tarifine ne dersiniz? Bugün hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tarifi paylaşacağım. Ege otlarını özellikle natürel sızma zeytinyağı ile soğuk olarak tüketiyoruz. Sıcak olarak pişirdiğiniz de inanılmaz lezzetli. Ayrıca Ayvalık ve Cunda’da çok sevilen bu sıcak ege otları tarifinin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Deniz Börülcesi ile Sıcak Ege Otları Tarifi için Malzemeler
- Yarım kilo deniz börülcesi
- 5 adet taze soğanın yeşil kısımları
- 2 büyük domates
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı yoğurt (isteğe göre)
Deniz Börülcesi ile Sıcak Ege Otları Tarifinin Hazırlanışı
- Biz bu sıcak ege otları tarifinde deniz börülcesi kullandık. Siz damak tadınıza ya da imkanlarınıza göre deniz fasulyesi, akkız ya da zoho gibi herhangi bir Ege otunu da kullanabilirsiniz.
- Önce deniz börülcesini sudan geçirip yıkayın.
- Daha sonra otu haşlayıp, içinden kılçıklarını ayıklayın. Ayıklama bitince ayrı bir kaba alın. Yeşil kısımlarını aldığınız taze soğanı 2 yemek kaşığı Ayvada natürel sızma zeytinyağı ile, 5-10 dk, bir tencerede kavurun.
- Kavurduğunuz soğana haşlamış olduğunuz otu ilave edin. Yine 5 dk soğan ile otu yağda ve normal ateşte çevirin.
- Daha sonra bu karşımı bir fırın kabına koyup fırında da 5 dk daha pişirin.
- Bu sırada 2 domatesi rendeleyip bir diş sarımsak ve 1 yemek kaşığı Ayvada natürel sızma zeytinyağı ile normal ateşte ocakta 5-10 dk pişirin.
- Hazırladığınız domates sosu fırından çıkardığınız otun üstüne dökün.
- Dilerseniz, içine eklediğiniz 1 diş sarımsaklı yoğurdu da domates soslu otun üstüne ilave edebilirsiniz. Umarız sıcak ege otları tarifini beğendiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Ege otlarının lezzeti Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile bambaşka!
Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.