Ege Usulü Enginarlı Pilav Tarifi
28-06-2022
13:08
Ege Usulü Enginarlı Pilav Tarifi için Malzemeler
- 100 ml yani yaklaşık 1 kahve fincanı Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kesme şeker
- 2 adet enginar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Ege Usulü Enginarlı Pilav Tarifinin Hazırlanışı
Enginarları dörde bölün. Yarım çay kaşığı tuz ve bir çorba kaşığı limon suyu ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Enginarlar haşlandıktan sonra suyunu süzüp enginarları soğumaya bırakın.
Başka bir tencereye natürel sızma zeytinyağını koyun. Zeytinyağına tuzu ilave edin. Tuzdan sonra 1,5 su bardağı suyu da ilave edin. Ocağa koyup suyu kaynatın. Kaynayınca yıkanmış ve yarım saat suda bekletilmiş pirinçleri suya ilave edin. Kuvvetli ateşte pirinçler biraz suyunu çekinceye kadar kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi yarıya getirin. O arada enginarları ilave edin. Pişirmeye devam edin. İyice suyunu çekince pilavın altını iyice kısın. Ağzına temiz bir bez koyup kapağını kapatın. Pilavı 5-10 dakika kadar daha demlenmeye bırakın. Ege Usulü Enginarlı Pilavınız hazır. Sonra karıştırıp servis edin. Afiyet olsun.
Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.