Ege Mutfağının Yıldızı Enginarlı Dolma Tarifi
Sağlıklı Ege Mutfağından Enginarlı Dolma Tarifi
Enginarlı Dolma Tarifi için Malzemeler
- 6 adet Ege enginarı
- 4-5 yemek kaşığı Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
Dolma İçi Malzemeleri
- yarım kilo dolmalık kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 5-6 sap maydanoz
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kasığı tuz
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığının ucu ile zencefil
- 1 çay kaşığının ucu ile zerdeçal
- 1 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Enginarlı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yemeklerin lezzeti bambaşka!
Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.