Çıtır Lokum Gibi Kalamar Tava Tarifi
Kalamar balıkçılarda yemeyi sevdiğimiz en popüler mezelerden biri. Peki kalamar tava tarifinin aslında çok kolay olduğunu ve evde rahatlıkla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu yüzden bugün sizinle kendi kalamar tava tarifimizi paylaşmak istiyoruz.
Kalamar Tava Tarifi için Malzemeler
- Yarım kilo kalamar
- 1 adet maden suyu
- 1,5 bardak un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşıerğı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
Kalamar Tava Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle kalamarlarınız donmuşsa onu çözdürelim. Kalamarın içerisine 1er çay kaşığı tuz, şeker ve karbonatı ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika boyunca, içerisindeki su iyice beyaz, kar köpüğü haline gelinceye kadar, kalamarı bu baharatlar ile iyice ovun. 20 dakika uzun geliyorsa bu işlemi en az 10 dakika boyunca yapalım. Unutmayın ki ne kadar ovarsanız o kadar yumuşak olacaktır. Ovma işlemi bittikten sonra kalamarların olduğu kabın ağzını stretch film ile kapatıp 24 saat boyunca buzdolabında bekletelim. Bu marinasyon işlemi kalamarların yumuşaması için çok önemli. Eğer 24 saat vaktiniz yoksa, en az 2 saat buzdolabında tutun.
Kalamarlarımız iyice yumuşadıktan sonra unlayıp kızartma bölümüne geçiyoruz. Kalamarların suyunu süzün, ancak kesinlikle yıkamayın. Üzerine unu dökün. Kalamar unu çok çeker. Eğer una iyice bulanmadıysa o zaman biraz daha un koyabilirsiniz. İyice una buladığınız kalamarları önceden ısıtmış olduğunuz fritöze koyun. Kalamarları koyarken birbirine yapışmamasına özen gösterin. Kalamarları kızartmak çok kolay. Yaklaşık 1 dakikada kızarıyorlar. renkleri iyice sarıya döndüğünde hemen alın ki kalamarlar yanmasın. Bir sonraki kalamarları fritöze koyarken zeytinyağının tekrar iyice kızmış olmasına dikkat edin. Fritözden aldığınız kalamarları bir peçete serdiğiniz bir kap içerisine alıp yağının süzülmesini sağlayın. Fritözde kalamarı kızartmak hem kalamarın daha az zeytinyağı çekmesini sağlıyor, hem de etrafa yağ sıçramadığından solayı mutfağınız daha az kirleniyor.
Eğer fritözünüz yoksa o zaman bir tavaya zeytinyağınızı dökün. Kalamarın en azından yarısını kaplayacak seviyede olması lazım. Zeytinyağının çok kızgın olması lazım. Kalamarlar kolay pişiyor. Yaklaşık 30 saniye bekledikten ve her iki tarafını kızarttıktan sonra kalamarlarınızı alabilirsiniz. Bir sonraki parti kalamarı atmadan evvel zeytinyağının tekrar iyice kızmış olduğuna dikkat edin.
Kalamar Tava Tarifi için Püf Noktaları
- Kalamar tava tarifinin en önemli püf noktası kalamar marinasyonu. 24 saat evvelinden karbonatlı marinasyon ile iyice yumuşamasına dikkat edin. Kalamarlar iyice yumuşadıktan sonra gerisini halletmek çocuk oyuncağı.
- Kızartma için kullanacağınız zeytinyağının iyice kızmış olması çok önemli.
- Kalamar tava tarifinin diğer bir önemli püf noktası ise, kalamarların çok iyi una bulanmış olması. Kızartmadan evvel kalamarları çok iyi una bulayın. Eğer kalamarların iyice una bulmadığını düşünüyorsanız bir kaseye biraz süt koyun. Kalamarı önce una bulayın, sonra süte daldırın ve sonrasında tekrar una bulayın.
- Kızartma sırasında kalamarları çok uzun süre zeytinyağının içerisinde bırakmayın. Kalamarlar çok kolay kızarıp yanarlar.
Kalamar tava tarifi inanılmaz pratik. Kalamar tava tarifini deneyince ne kadar kolay olduğunu siz de göreceksiniz. Yumuşacık kalamar tavayı yiyenler de bu tarife bayılacaklar. Yorumlarınızı bizimle mutlaka paylaşın. Afiyet olsun.
Kalamar tava tarifinden sonra misafirlerinize Zeytinyağı ile hazırlanmış Makaron ikram etmek ister misiniz? Ya da enfes çikolata kaplı çilekler? Eğer cevabınız evet ise Evde makaron nasıl hazırlanır ve çikolata kaplı çilekler tariflerimize göz atabilirsiniz.
Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Ayvalık Zeytinyağının Keyfine Varın
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.