El Açması Boşnak Böreği Tarifi

22-01-2022 12:55
El Açması Boşnak Böreği Tarifi

El Açması Boşnak Böreği Tarifi

Size enfes bir El Açması Boşnak Böreği tarifimiz var. Yiyenler kesinlikle El Açması Boşnak Böreği tarifine bayılacaklar.

 


El Açması Boşnak Böreğinin İç malzemesi için:

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 5 adet orta boy patates
  • 5 adet orta boy soğan
  • 500 gr kıyma 



El Açması Boşnak Böreğinin Hamuru için:

 

El Açması Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Patates ve soğanları soyup, küp küp olacak şekilde çok küçük parçalar halinde bir kaba doğrayın. Harcın içine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Elinizle harcı karıştırın ve hamuru hazırlayıncaya kadar, bu harcı bir kenara koyun. 

Ayrı bir kapta, unun üzerine yavaş yavaş ılık su ve tuz ilave edin. Unu elinizle karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur haline getirin. Hamurunuzu 5 ya da 6 parçaya bölün. Oklava ile servis tabağı büyüklüğünde beze parçalarını teker teker açın. Açtığınız hamurların her bir katının üstünü natürel sızma zeytinyağı ile yağlayarak, ayrı bir tepside üst üste dizin. Bu yufkaları yaklaşık 30 dakika sıcak ortamda dinlendirin.
 
Genişçe dikdörtgen bir masaya örtü serin. Her bir yufka katını elle çeke çeke, masa büyüklüğünde, elinizle açın. Yufkanın her tarafını, elinizle Ayvada Soğuk Sıkım natürel sızma zeytinyağı serperek iyice yağlayın. Yufkanın karşılıklı iki kenarına yani masanızın uzun kenarlarına iç malzemesinden koyun. Sofra örtüsü yardımı ile karşılıklı kenarları teker teker kaldırarak, kol böreği şeklinde, yufkayı içe doğru yuvarlayarak sarın. İki karşılıklı kenar için bu işlemi yapıp hamuru ince uzun bir hale getirin. Daha evvelden Ayvada Soğuk Sıkım natürel sızma zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye ince uzun kıvırdığınız yufkayı, daire olacak şekilde yerleştirin. 
 
Bütün  bu işlemleri  her beze için tekrarlayarak tepsiyi doldurun. Tepsi dolduğunda böreğin üstünü Ayvada Soğuk Sıkım natürel sızma zeytinyağı ile tekrar yağlayın. Ardından tepsinizi 180 derecelik fırına verip, kontrollü bir şekilde 40 dakika pişirin. El açması boşnak böreği tarifini tarifi çok kolay değil ancak hazırlaması çok zevkli. 




Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile hem börek hem de hamur işleriniz daha lezzetli!

Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

El açması boşnak böreği tarifini tarifini beğendiyseniz takipte kalın. 

 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.