Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi
Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi
Şimdi arkadaşlarınız aradı. Misafirliğe gelecekler. Hem çok lezzetli hem de hafif güzel bir tart yapmak istiyorsunuz... O zaman sizin için çok güzel bir tarifim var. Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifinin hem hazırlaması kolay hem de çok lezzetli. Tadan herkes mutlaka tarifini isteyecek!
Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifini farklı püre çeşitleri ya da donmuş vişne gibi farklı meyvelerle de ile de deneyebilirsiniz.
Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi için Malzemeler
1 adet petit beurre bisküvi
125 g margarin
Yarım kilo balkabağı
4 yemek kaşığı şeker
50 g ince çekilmiş badem
750 g süt
1 paket sade puding
50 g Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı
25 g jelatin
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi için Nasıl Hazırlanır?
Kabakları yıkayın. Doğrayın. Şekerini koyup bir geceden evvelden beklemeye alın. Saldığı suyu ile beraber pişirin. Kabaklar iyice yumuşadıktan sonra ezerek püre haline getirin. Toz jelatini su ile karıştırıp (1 tatlı kaşığı jelatine 3 tatlı kaşığı su ile) jelatini iyice eritin. Soğuyan kabak püresinin içerisine jelatini koyup iyice karıştırın.
Bisküvileri rondoda un haline getirin. Margarin ve Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile parçalanmış bisküvileri hamur haline getirin. Altına fırın kağıdı koyduğunuz kaba bu hamuru elinizle eşit şekilde yayın. Hamurun üzerine elinizle iyice bastırın ki taban tamamen düz olsun. Buzdolabında 1 saat ya da daha fazla, iyice soğuncaya kadar bekletin.
Bir tencerede süte pudingi ilave edip pişirin. İçerisine Hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırın. Sonra soğumaya bırakın. Toz jelatini su ile karıştırıp (1 tatlı kaşığı jelatine 3 tatlı kaşığı su ile) jelatini iyice eritin. Soğuyan pudingin içerisine jelatini koyup iyice karıştırın ki puding iyice sertleşsin.
Bisküviler soğunca üzerine kabak püresini yayın. Kabağın üzerine ince çekilmiş bademleri serpin. Kabağın Üzerine de muhallebiyi yayın. Muhallebinin üzerine dilerseniz ince çekilmiş fıstık serpin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin. Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi servise hazır. Afiyet olsun!
Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi için Püf Noktaları
Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi için en önemli püf noktası toz jelatin. Hem muhallebinin hem de kabak püresinin içerisine 1 tatlı kaşığı jelatine 3 tatlı kaşığı su oranında eklemeniz lazım ki bunlar sertleşsinler.
Balkabaklı Muhallebili Tart Tarifi için Servis Önerisi
Balkabaklı muhallebili tart tarifinin yanında bir de tuzlu tarif deneyebilirsiniz. Bunun için köz patlıcanlı kiş tarifimi tavsiye ederim. Balkabaklı muhallebili tart tarifinin yanında bir de olmazsa olmazımız tabiki de enfes bir çay!
Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile Tatlılarınız Daha Lezzetli!
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 Doğal ve katkısız Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, ailenin kendi üretim tesisinde hiç bekletilmeden soğuk sıkımla sıkılarak elde ediliyor. Yine kendi tesislerinde otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır sadece ailenin kendisinin baktığı zeytinliklerdeki en iyi Ayvalık zeytinlerinden geliyorlar. Bölgenin ilk ISO 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.