Annemin Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
Annemin Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi için Malzemeler
1 kg patlıcan (Yaklaşık 8 adet)
250 g dolmalık biber (Yaklaşık 7 adet)
1 adet büyük soğan
1 diş sarımsak
Yarım Demet maydanoz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı pirinç
1 büyük domates
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım limon
1 çay bardağı Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
Annemin Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Natürel sızma zeytinyağını tencereye koyun. Doğradığınız soğan ve sarımsağı tencereye ilave edin. Bunları zeytinyağında soteleyin. Pirinci suda 10-15 dakika bekletmeniz yeterli. Önceden yıkayıp suda beklettiğiniz pirinci süzüp soğanın içine ilave edin, pirinçler sararmaya başlayınca kadar devamlı karıştırarak orta ateşte pişirin. Pirincin altını kapatın.
Domatesi rendeleyin, ancak kabuğunu atmayın. Tencerede soğumaya bıraktığınız pirince domates, şeker ve baharatları ilave edin. Maydanozu
ince ince doğrayıp pirince ilave edin. Limonu sıkıp onu da ilave edin. Son olarak yarım bardak su ilave edip ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
Dolmalık biberlerin içini oyup çekirdekli kısmını çıkartın. Patlıcanları yıkayın, baş ve uç kesimlerini kesin. Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Patlıcanların içini oyup çıkartın. Çıkardığınız patlıcan içlerini atmayın. Çıkardığınız patlıcan içini kullanmak isterseniz yoğurtlu patlıcan salatası tarifimize bakabilirsiniz
Pirinç soğuduktan sonra biber ve patlıcanın içini doldurun. Üzerine rendelenmiş domatesten kalan kabuğu koyup dolmanın ağzını kapatın. Doldurduğunuz patlıcan ve biberlik dolmaları tencereye dizin. 1.5 bardak su koyup orta ateşte patlıcanlar yumuşayınca kadar yani yaklaşık 1 saat pişirin. Soğumaya bırakın. İyice soğuyunca servis tabağına alın. Umarız ki zeytinyağlı biber dolması tarifimizi beğendiniz!
Annemin Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi için Servis Önerisi
Zeytinyağlı biber dolması tarifine son dokunuşu vermek için dolmaları misafirlerinize servis ederken aralarına maydanoz ve limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Hem görünüş hem de lezzet açısından daha güzel olacaktır.
Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma zeytinyağı ile biber dolmasının lezzetini en üst seviyeye çıkartın.
Ayvalık'ın bereketli ve poyraz rüzgarları ile nefeslenen topraklarında asırlar boyunca büyüyen mucizevi zeytin ağaçlarından toplanan Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkım yöntemi ile kendi üretim tesisimiz olan Zeysan Zeytinyağı Fabrikasında elde ediliyor. Özel iklimlendirmeli depoda bulunan Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı, hijyenik ortamda, el değmeden otomatik dolum makinasında ambalajlanıyor. 1985 yılında Ayvalık'ın ilk kontinü üretim tesisi olarak kurulan Zeysan, bölgede ilk defa ISO 22000 belgesini alarak alanında öncülük etmeye devam ediyor. 4 kuşaktır kesintisiz baktığımız, asırlık ağaçlarımızdan toplanan zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağının mucizesine siz de ortak olun.
Aşağıdaki videoya tıklayarak biberli dolma tarifinin hazırlanışını izleyebilirsiniz.