Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi
Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi
Annemin bu tarifi gerçekten mükemmel. Kalamar yahniyi yiyenler bilirler. Gerçekten yumuşacık. Lezzeti de mükemmel. Kalamarı seviyorsanız ve de sürekli kızartma olarak yiyorsanız kesinlikle bu Ege usulü yahni versiyonunu da deneyin. Pişman olamayacaksınız!
Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi için Malzemeler
Yarım kilo kalamar
4 orta boy soğan
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı top karabiber
2 adet defne yaprağı
1/2 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi için Püf Noktası
Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi için Servis Önerileri
Kalamarın lezzeti Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile bambaşka!
Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.