Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi

28-07-2022 19:49
Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi

Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi


Annemin bu tarifi gerçekten mükemmel. Kalamar yahniyi yiyenler bilirler. Gerçekten yumuşacık. Lezzeti de mükemmel. Kalamarı seviyorsanız ve de sürekli kızartma olarak yiyorsanız kesinlikle bu Ege usulü yahni versiyonunu da deneyin. Pişman olamayacaksınız!

Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi için Malzemeler

Yarım kilo kalamar
4 orta boy soğan
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı top karabiber
2 adet defne yaprağı
1/2 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı

1 adet kesme şeker

 

Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

 
Kalamarı, eğer bizim gibi dondurduysanız, çözülmesi için öncesinde buzdolabından çıkartın. Bir gece öncesinden pudra şekeri ve karbonatla kalamarı bir kapta iyice ovun. Kabın ağzını kapatarak buzdolabına koyarak sabaha kadar bekletin. Eğer bu kadar vaktiniz yoksa yaklaşık 8 saat de beklemesi yeterli gelir. 
 
Ertesi gün kalamarları çok iyi, bol suda yıkayın. Kalamarı karbonat ve pudra şekerinden iyice arındırın. Soğanları çok ince olmayacak şekilde doğrayın. Kalamar miktarınız kadar soğan kullanın. Büyük bir tencereye zeytinyağı, soğan ve kalamarları koyun. Üzerine top karabiberleri ve defne yapraklarını ekleyin. Yaklaşık 2 saat orta ateşte pişirin. Pişmesine yarım saat kala sirkeyi de ekleyin. Servis etmeden evvel defne yapraklarını içerisinden çıkartabilirsiniz. Kalamar yahnisi tarifi bu kadar pratik.
 


Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi için Püf Noktası

 
Kalamar yahninin olmazsa olmazı soğan. Bolca soğan kullandığınızdan emin olun. Kalamar miktarınız kadar soğan kullanmanız gerekir.
 


Annemin Kalamar Yahnisi Tarifi için Servis Önerileri

 
Kalamar yahni bu haliyle de çok lezzetli. Kalamarların ne kadar yumuşak olduğuna inanamayacaksınız! Dilerseniz yanına güzel bir patates püresi ile Ayvada İlk Mahsul Erken Hasat Zeytinyağı ile tatlandırılmış güzel bir yeşil salata da ekleyebilirsiniz. 
 
Kalamar yahninin suyu da mükemmel. Yahninin yanında bolca kızarmış ekmek servis etmeyi atlamayın. Yiyenler tekrar tekrar isteyecekler. Afiyet olsun!
 
 
 

Kalamarın lezzeti Ayvada Erken Hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile bambaşka!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.