Anne Usulü Zeytinyağlı Fava Tarifi
30-01-2022
17:51
Anne Usulü Bol Zeytinyağlı Fava Tarifi
Bugün size annemin fava tarifini vereceğim. Çünkü yiyen herkes bayılıyor. Üstelik son derece pratik ve sağlıklı.
Zeytinyağlı Fava için Malzemeler
- 250 g kuru bakla
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 150 g Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı
Zeytinyağlı Fava Tarifinin Hazırlanışı
Baklaları bir gün evvelden suya ıslatın. Soğanı dörde bölün. Sarımsağı ikiye bölün. Sonra limon, şeker, soğan, sarımsak ve baklayı bir tencereye koyun. Tencereye, malzemelerin üzerine, üstünü kapatana kadar su ekleyin. Ocakta baklalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Bakla pişerken üzerinde beyaz köpüğü birikir, bu köpüğü bir kaşık yardımı ile toplayıp atın. Baklalar yumuşadıktan sonra, aynı tencerenin içinde baklaları ve diğeri malzemeleri el blenderından geçirip malzemeyi iyice ezin. Sonra bir servis tabağına favayı dökün. Üzerini bolca zeytinyağı ile kapatın. Tabağa favayı boşaltınca, soğumadan hemen zeytinyağını dökmek gerekir. Dışarıda 1 saat kadar soğumaya bırakın. Zeytinyağlı favanız hazır. Afiyet olsun!
Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın
Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.
Detaylı Zeytinyağlı Fava Tarifi için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.
Zeytinyağlı fava tarifimizi beğendiyseniz, takipte kalın!