Bahçeden Sofranıza Neyi Farklı Yapıyoruz?

1900’lerden günümüze, yani büyük büyük dedemizin zamanından bugüne en iyi ve kaliteli zeytin ile zeytinyağını elde etmek en büyük motivasyonumuz oldu. Her zaman elde ettiğimiz ürünler ile gurur ve mutluluk duyduk. Bu sebepten taş baskı yöntemi ile başladığımız zeytinyağı serüvenimize kontinü yani kapalı sistem üretim ile devam ediyoruz. Büyüklerimizden edindiğimiz bilgiler ve deneyimler en büyük mirasımız olurken zeytin ve zeytinyağı dünyasındaki tüm gelişmeleri yakından takip edip sürekli olarak kendimizi ve Zeysan’ı günümüzün modern ve hijyenik şart ile gerekliliklerine göre geliştiriyoruz. 

 

Modern ve Hijyenik Üretim 

Büyük dedem ve babaannem ilk zeytinyağı sıkmaya başladıklarında bugünkü modern tesisler yoktu. Ancak taş baskı sistemi ile üretim yapılıyordu. O zamanlarda da bugünkü gibi kendi üretim tesisimiz vardı. Kaliteli zeytinyağı elde etmek için iyi ve kaliteli hasat kadar bu zeytini nasıl ve hangi şartlarda da sıktığınız çok önemli. Kısacası hem zeytin yetiştiriciliği hem de üretim deneyimizi ilk kuşaklara dayanıyor ve de bu önemli süreci kesintisiz bir şekilde kuşaklar boyunca bugüne kadar getirdik. 

 

Sürekli olarak ailecek kendi sektörümüzdeki değişiklikleri ve de gelişmeleri yakından takip ediyor ve de buna göre gerekli güncellemeleri yapıyoruz. Bu takipleri yaparken hem ulusal hem de global tüm gelişmeleri göz önüne alıyor işinin nerede olursa olsun uzmanları ile çalışıyoruz. Sıkım makinamızdan filtrasyon makinamıza kadar tüm ekipmanlarımız için, alanının lideri ile global markalar ile çalışıyoruz. 

Gerek bizim gerekse ekibimizin hijyeni en üst seviyede tutmasını sağlıyoruz. Bunun için ISO 22000 Gıda Güvenliği şartnamelerini sürekli takip ediyor, yine değişen dünya şartları karşısında işinin uzmanlarından gerekli bilgileri alıp uyguluyoruz.


Bütün ürünlerimiz sıkımdan çıkar çıkmaz biz tarafından ve İspanya’da zeytinyağı tadım eğitimi almış degüstatörümüz tarafından duyusal ve kimyasal analizleri kendi üretim tesisimizde yapıldıktan sonra ilgili krom tanklara alınıyor. Daha sonra daha detaylı analiz için su, zeytin ve zeytinyağı analizlerimiz uluslararası akreditasyona sahip laboratuvarlarda yapılıyor. 

 

Temiz ve İyi Tarım Uygulamalarına Uygun Hasat

Zeytin ağaçlarımız bizim en büyük aile mirasımız. Bugüne kadar büyüklerimiz bize sağlıklı bir şekilde teslim ettiler. Biz de bu emaneti en güzel ve sağlıklı şekilde gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Öncelikle hasadımızı ve ağaçlarımızın bakımını ailemizden edindiğimiz deneyim ve İyi Tarım uygulamaları ışığında yapıyoruz. Hasat sırasında ağaçlarımıza zarar vermeyecek ve ağaçlarımızın uzun ömürlü olmalarını sağlayacak modern iş makinaları kullanmaya dikkat ediyoruz.

 
Zeytinlerimizi İtalya’dan özel getirttiğimiz özel tentelerimiz ile topluyoruz. Bu tenteler zeytin toplamaya has, alanında uzman bir İtalyan markasından temin ediliyor. Bu şekilde zeytin, ağaçtan düşürüldükten sonra zeytinin kalitesini koruyan tente üzerinden zeytin kasalarına aktarılıyor. Dedelerimiz zamanı zeytinler, kasa yerine çuvallar ile toplanırmış. Ancak çuval zeytinin kızışmasına ve dolayısıyla kalitesinin bozulmasına sebep olduğu için artık kasalar yardımı ile fabrikamıza taşıyoruz.

 

Ayvada Tek Bahçe Natürel Sızma Zeytinyağı 

Tüm ürünlerimiz 4 kuşaktır kendi baktığımız ve hasat ettiğimiz asırlık ağaçlarımızdan gelir. Bu sebepten Tek Bahçe zeytinyağı diyoruz. Kendimize has bir lezzetimiz var. Asırlık bu lezzetimizi bu şekilde koruyoruz. Dışarıdan ya da başka bir üreticiden ürün satın almıyoruz. 

 

Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 

Tüm ürünlerimiz soğuk Sıkım yöntemi ile elde ediyoruz. Bu şekilde zeytinin sıkılmasıyla elde edilen yararlı vitamin ve Polifenollerin zeytinyağına aktarılmasını sağlıyoruz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.