Rakı Gastronomisi Kitabında Ayvalık Meze Tarifleri

Ödüllü Rakı Gastronomisi Kitabında Yazdığım Ayvalık Meze Tarifleri

"RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası" Kitabı

 
 
Rakı gastronomisi kitabinda Ayvalik mezeleri 

Alanında ilk olan ve yayıncılıkta yeni bir kulvar açan Rakı Ansiklopedisi’nden sonra, bu kez Türkiye’nin tüm coğrafik bölgelerini gezen 47 yazar tarafından kaleme alınan RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası isimli kitabını kültür dünyamızda yerini aldı. Çilingir sofrasının izini süren, sayısız meze tarifi, 500’den fazla görsel içeren "RAKI GASTRONOMİSİ: Türkiye’nin Çilingir Sofrası" kitabında Ayvalık'a özel, günümüzde çok az bilinen, geleneksel mezelerimizin tariflerini yazdım. 

Akademisyen, uzman ve araştırmacılardan oluşan 47 yazar tarafından hazırlanan kitapta, gastronomi bilimini, dil, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, folklor gibi komşu disiplinlerle birlikte yorumluyor. Kolektif damak tadımızın ortaya çıkardığı ‘çilingir sofrası’ olgusunun izini süren Rakı Gastronomisi yazarları, Türkiye’deki coğrafi bölgeleri tek tek gezerek, yerel flora ve faunanın belirlediği özgün mezeler ve coğrafi çeşni farklılıklarını masaya yatırdı. 
 
Kitapta, çilingir sofrasının yerel yorumlarını biçimlendiren adap, âdet, gelenek ve alışkanlıklar mercek altına alındı. Makaleler, derlemeler, öyküler, incelemeler, sayısız meze ve 500’den fazla görsel içeren gastronomik dizinin yer aldığı kitap, alanında ilk çalışma olması niteliğiyle literatürde önemli bir konuma sahip olmuştur.
 
Kitap geçmişin zengin kültürünü geleceğe taşıyacak. Belleklerdeki tarifleri yazılı kayda geçiren önemli bir kaynak olan kitapta, sözlü tarihi yazılı tarihe dönüştürerek, çok zengin bir kültürün geleceğe aktarılmasını sağlayacak.  Rakı Gastronomisi, zengin içeriğinin yanı sıra kaynak kişilerin ilk defa bu nitelikteki bir kitabın hazırlanma sürecinde yer almasıyla da öne çıkıyor.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.