Hürriyet'te Gila Benmayor'den "Ayvalık Zeytinyağları Avrupa'da Dereceye Girdi"

Gila Benmayor'un Hürriyet Gazetesinde, Avrupa'da Dereceye Giren Ayvalık Zeytinyağları Haberi

Ayvalık zeytinyağları üstün özellikleri nedeniyle coğrafi işaret almaya hak kazanmış özel zeytinyağlarımızdan biridir. Gila Benmayor, Hürriyet Gazetesindeki köşesinde, Avrupa'da dereceye giren Ayvalık zeytinyağlarını anlattı. Almanya'nın önde gelen gurme dergisi olan Der Feinschmeker'ın Hamburg'da düzenlediği tadım yarışmasında çok sayıda marka arasından Ayvalık zeytinyağlarından dört tanesi öne çıkarak dereceye girdi. Ayvada zeytinyağı markamız ile biz de bu dört Ayvalık zeytinyağlarından biriyiz. Ayvalık zeytinyağları hakkındaki haberi aşağıdan okuyabilirsiniz. 
 
ayvada zeytinyağı hürriyet gazetesinde
 

Avrupa'da dereceye giren Ayvada Filtreli Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı 

Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, 4 kuşaktır ailemize ait ve yıl içerisinde sürekli bakımı yapılan zeytin bahçelerimizin Ayvalık zeytin çeşidinden elde edilen Ayvalık zeytinyağlarındandır. Toplanan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Bu sebepten "Tek Bahçe" Zeytinyağı denir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı nasıl elde edilir?

Ekim ve Kasım aylarında zeytin toplamaya en uygun ve özel yöntemlerle, zeytinler yeşilken ve koyu yeşilden mora dönüşürken, toplanır. Toplanan zeytinler, vakit kaybetmeden aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle, aileye ait üretim tesisinde sıkılıp, bunlardan asit ve peroksit oranı düşük Natürel Sızma Zeytinyağı elde edilir. Soğuk sıkım hakkında bilgi için Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Sıkımdan sonra, Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, klimalı depolardaki özel krom tanklarda depolanır. Bu sayede, yağın olabildiğince ilk günkü tazeliği korunmaya çalışılır. Berrak zeytin yeşil rengini görmek isteyenler için filtre edilir. 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının tadı nasıldır?

Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağının oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,8 Max. olup, gırtlağı yormadan akan ipeksi kayganlığı ve yoğun meyvemsiliği ile, zeytuni aroma tadındadır. Bu zeytinyağında yeşil zeytin tadı ile çimen kokusu ve olgun meyve kokusu yoğun hissedilir. Ayrıca hafif yani kadifemsi acılık ve orta yakıcılığı ile, ipeksi ve yumuşak bir akıcılığı (kayganlığı) sayesinde, damakta daha dengeli tatları tercih edenler için uygundur.

 

Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel sızma zeytinyağını sıcak yemeklerde kullanabilir miyim?

 

Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağını erken hasat zeytinyağı olduğu için salatalarda ve soğuk yemeklerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Filtre edildiğinden dolayı, orta seviyedeki zeytuni tadı ile sıcak yemeklerinize hoş bir lezzet katar. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.