Vedat Milor'den İtalyanlarla boy ölçüşenler: Ayvada İlk Mahsul

Vedat Milör'ün Kaleminden Ayvada İlk Mahsul Sızma Zeytinyağı

Vedat Milor: ".... Ayvalık'tan Ayvada İlk Mahsul sızma zeytinyağı da dahil olmak üzere bu son üçü, benim diyen birinci sınıf İtalyan zeytinyağları ile boy ölçüşür. Buram buram zeytin kokan, yeşilimsi renkte, hem yoğun hem de damak da akıp giden, bitimde ise, hafif genzinizi yakıp damakta uzun süre kalan ve bana çoğunun adını bile bilmediğim o güzel ve hafif acımsı ege otlarının lezzetini anımsatan tatlar bırakan yağlar bunlar. Vallahi siz boş verin ıstakozu ve havyarı. İnsan bu yağları ekmeğe banıp yedikçe hem mest olur hem de zeytinyağıkolik. Maalesef satın aldığım zeytinyağları için aynı şeyleri söylemeyeceğim. Bunların hiçbiri yukarıda bahsettiğim yağların eline su dökemez...." Vedat Milör Ayvada İlk Mahsul zeytinyağımızı bu şekilde anlatıyor.

 

Vedat Milorden Ayvada İlk Mahsul erken hasat Zeytinyagi

 

Limitli Rezerv, Filtre Edilmemiş Zeytinyağı

 
Hasadın ilk süzülen, en özel erken hasat zeytinyağlarındandır...

Hasat zamanı Ekim ayıdır. İlk Mahsul Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı, yemyeşil zeytinlerden elde edilir.

4 kuşaktır ailemize ait olan zeytin bahçemizde, zeytinler elle toplanır. Bu özel erken hasat sızma zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.

Toplanan zeytinler en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle ailemize ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı elde edilir. Soğuk sıkım nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Üretim işleminden sonra, İlk Mahsul Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı, klimalı depoda bulunan krom tanklara alınır. Filtre edilmediğinden dolayı, rengi daha koyu yeşil ve kıvamı ise daha yoğundur. Ambalajın dibinde tortu oluşması normaldir.

 

Ayvada İlk Mahsul Erken Hasat Zeytinyağının tadı ve kokusu nasıldır?

İlk Mahsul Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı, oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,5 Max. olup, çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadı ile kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Meyvemsi aroması çok yüksek ve dolgun hacimlidir. Yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E-vitamini nedeniyle, zeytinyağında yoğun meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için ideal bir zeytinyağıdır.

İlk Mahsul Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı, hem sıcak hem de soğuk yemeklerde kullanılır. 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.