İlk Mahsul Filtreli Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 750 Ml
4 kuşaktır sürekli bakımını yaptığımız asırlık ağaçlarımızdan, zeytinler elle toplanır. Bu özel zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler, 4 kuşaktır bakımını kendimizin yaptığı tek bir bahçeden gelmektedir. Dışarıdan ürün satın almıyoruz. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir. Dolayısıyla Ayvada İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 750 Ml tek bahçe (İng. single estate olive oil) zeytinyağıdır.
Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı Nasıl Üretilir?
Toplanan zeytinler en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle ailemize ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı elde edilir.
Ayvada İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 750 Ml, filtre edilmiş olup, zeytinyağının içindeki zeytin parçacıklarını ve parçacıkların bıraktıkları tortudan hoşlanmayanlar ile zeytinyağının berrak zeytin yeşil rengini görmek isteyenler için idealdir. Soğuk sıkım nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağının Tadı Nasıl?
Ayvada İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 750 Ml'nin oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,8 Max. olup, çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadı ile kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Meyvemsi aroması baskındır. Ayrıca yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E-vitamini nedeniyle, Ayvada İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 750 Ml, meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için idealdir.
Ayvada İlk Mahsul Filtreli Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 750 Ml, hem sıcak hem soğuk yemeklerde kullanılır.
İlk Mahsul filtreli Ayvalık erken hasat soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı 750 ml hangi yemeklerde kullanılır?
- Baharatlar ile iştah açıcı olarak,
- Ege otları, salata ve mezelerde,
- Kahvaltıda baharatlar ile zeytin üzerine önerilir.
Ya da sadece ekmeğinizi bu zeytinyağına banıp yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!