İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 500 Ml Köşeli Cam Şişe
İlk Mahsul Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 500 Ml, Limitli Rezerv ve Filtre Edilmemiş Ayvalık Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağıdır. Hasadın ilk süzülen, en özel zeytinyağlarındandır. Hasat zamanı Ekim ayıdır. Elle toplanan, yemyeşil zeytinlerden elde edilir.
İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden, 4 kuşaktır sürekli bakımını yaptığımız zeytinliğimizden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Toplanan zeytinler en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (ColdPress) yöntemiyle ailemize ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı elde edilir. Soğuk Sıkım Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.
Üretim işleminden sonra, İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, klimalı depodaki krom tanklara alınır. Filtre edilmediğinden dolayı, kıvamı ise daha yoğundur. Ambalajın dibinde tortu oluşması normaldir.
Oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,5 Max. olup, çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadı ile kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Meyvemsi aroması baskın ve dolgun hacimlidir. Yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E-vitamini nedeniyle, zeytinyağında meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml ideal bir zeytinyağıdır.
İlk Mahsul Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, hem sıcak hem soğuk yemeklerde kullanabilirsiniz.
Hasat Zamanı | Ekim |
Hasat Edildiği Bahçe | Nalbant - Ayvalık |
Ana Özelliği | Tek Bahçe Zeytinyağı |
Sıkım (Üretim) Metodu | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | % 0,5 Max |
Filtrasyon | Filtre Edilmemiştir |
İyi Tarım Uygulamaları | Uygulanıyor |
Tat ve Koku Kategorisi | Güçlü |
Ayvalık Erken Hasat natürel sızma zeytinyağı yemeklerde nasıl kullanılır?
Mutfağınızda her türlü kullanıma uygundur. Ancak içerdikleri yoğun meyve tadının daha çok keyfine varabilmeniz için özellikle soğuk tüketilmesi önerilir.
- Kuşkonmaz, enginar, kereviz, pırasa, havuç gibi sebzelerin
- Ege otları, mezelerin ve salataların,
- Kahvaltılarda zeytin, zeytin ezmesi ve peynirin,
- Deniz ürünleri ve balıkların,
- Sosların (özellikle et ve makarna sosların),
- Patlıcan közleme, fava, humus ve cacığın üzerinde kullanabilirsiniz.
Erken Hasat zeytinyağını neden tüketmeliyiz konusunu işlediğimiz Erken Hasat Nedir? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.