İlk Mahsul 3 Dizyem Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı Limitli Rezerv 500 Ml Köşeli Cam Şişe
İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml Limitli Rezerv, stoğu limitli olduğundan limitli rezerv zeytinyağıdır. Filtre edilmemiş olan İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml Limitli Rezerv, hasadın ilk süzülen, en özel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır.
Hasat zamanı Ekim ayıdır. İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, yemyeşil zeytinlerden elde edilir. Doğada nadir bulunan bir asidik oranıdır. Bu sebepten Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml limitli rezervdir.
4 kuşaktır yani yaklaşık 100 senedir sürekli bakımını yaptığımız ağaçlarımızın zeytinleri elle toplanır. Bu özel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden gelmektedir. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Kendi üretim tesisimizde zeytinlerin en geç 4 saat içerisinde Soğuk Sıkım (ColdPress) yöntemiyle sıkılmasıyla asit ile peroksit oranları düşük erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı elde edilir ve klimalı depodaki krom tanklara aktarılır. İçeriğindeki E-vitamini, tokoferol değerleri daha yüksektir. Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml’nin, polifenol değeri oldukça yüksek olup, tadında acılık ve yakıcılık yoğun şekilde hissedilir.
Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml'nin rengi ise, filtre edilmediğinden dolayı, berrak değildir ve kıvamı yoğundur. Ambalajın dibinde tortu oluşması normaldir.
Oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri 0,3 Max. olup, içerdiği meyve aromasında, taze yeşil zeytin, yeşil çimen, enginar, yeşil domates ve yeşil yaprak hisleri ile dilde bıraktığı acılık ve genizde hissedilen yakıcılık sayesinde çok özel bir zeytinyağıdır. Ayvada İlk Mahsul 3 Dizyem Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı 500 Ml, zeytinyağında daha yoğun zeytin tadı ve acılık /yakıcılık hissetmek isteyenler için idealdir.
Hasat Tarihi | Ekim 2022 |
Sıkım Şekli | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | 0,3 |
Bahçe | Çardaktepe - Ayvalık |
- Kuşkonmaz, enginar, kereviz, göleviz, pırasa, havuç gibi sebzelerin,
- Ege otları, mezelerin ve salataların,
- Kahvaltılarda zeytin, zeytin ezmesi ve peynirin,
- Deniz ürünleri ve balıkların,
- Sosların (özellikle et ve makarna sosların),
- Patlıcan közleme, fava, humus ve cacığın,
- Her türlü kırmızı etin
üzerine direkt, soğuk olarak dökülerek kullanılması önerilir.