İlk Mahsül Ayvalık Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 1.5L
Ayvada İlk Mahsul Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı
Filtre edilmemiş, limitli rezerv zeytinyağı
Hasadın ilk süzülen, en özel zeytinyağlarındandır...
İlk Mahsül Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı, hasat zamanı Ekim ayıdır. Elle toplanan, yemyeşil zeytinlerden elde edilir.
İlk Mahsül Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağının üretiminde kullanılan zeytinler tek bir bahçeden, 4 kuşaktır sürekli bakımını yaptığımız zeytinliğimizden gelirler. Tek bir bölge elde edilmiş natürel sızma zeytinyağı bölgesine has aromaca zengindir.
Toplanan zeytinler aynı gün içerisinde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle ailemize ait üretim tesisinde sıkılır ve asit ile peroksit oranlarına sahip düşük erken hasat sızma zeytinyağı elde edilir. Üretimde soğuk sıkım yönteminin tercih edilmesinin sebebi, sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenlerin zeytinyağı içerisinde mümkün olan en yüksek seviyede kalmasını sağlamasıdır. Yüksek ısı zeytinyağının besin değerlerini olumsuz etkiler. Dolayısıyla, soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen zeytinyağında pozitif özellikler olan meyvemsilik, acılık ve yakıcılık yüksek seviyelerdedir.
Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağında polifenol, E-vitamini, tokoferol değerleri daha yüksektir. Bu zeytinyağının, polifenol değeri oldukça yüksek olup, tadında acılık ve yakıcılık yoğun şekilde hissedilir.
Üretimi tamamlandıktan sonra, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, depolama için krom tanklara alınır. Rengi ise, filtre edilmediğinden dolayı, bulanıktır. Kıvamı ise, daha yoğundur. Ambalajın dibinde tortu oluşması doğaldır.
İlk Mahsül Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağının oleik asit cinsinden serbest yağ asitlik değeri; 0,4 Max. olup, çok taze sıkılmış zeytin ve enginar tadı ile kadifemsi acılık ve yakıcılık hislerini barındırır. Çok meyvemsi, aroması yüksek ve dolgun hacimlidir. Yoğun olarak içerdiği antioksidanlar, fenolik bileşikler ve E-vitamini nedeniyle, zeytinyağında meyvemsilik, acılık ve yakıcılık arayanlar için ideal bir zeytinyağıdır.
İlk Mahsül Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağını, hem sıcak hem soğuk yemeklerde kullanabilirsiniz.
Hasat Zamanı | Erken Hasat |
Sıkım Şekli | Soğuk Sıkım |
Asit Oranı | 0,4 |
Polifenol Miktarı | 260+ |
Bahçe | Nalbant - Ayvalık |
Hasat Tarihi | Ekim 2021 |
Mutfağınızda her türlü kullanıma uygundur. Ancak içerdikleri yoğun meyve tadının daha çok keyfine varabilmeniz için özellikle soğuk tüketilmesi önerilir.
- Kuşkonmaz, enginar, kereviz, göleviz, pırasa, havuç gibi sebzelerin,
- Ege otları, mezelerin ve salataların,
- Kahvaltılarda zeytin, zeytin ezmesi ve peynirin,
- Deniz ürünleri ve balıkların,
- Sosların (özellikle et ve makarna sosların),
- Patlıcan közleme, fava, humus ve cacığın,
- Her türlü kırmızı etin