Ayvalık Natürel Yeşil Çizik Zeytin 2000Cc
Ayvada Natürel Yeşil Çizik Zeytin 2 kg, tek tek elle toplanan Ayvalık tipi zeytinlerinden elde edilirler. Yeşil zeytinler özenle seçilirler. Yeşil zeytin taneleri tek tek çizildikten sonra özenle olgunlaştırılır. Yeşil zeytinler, Ayvalık'ta bulunan ve 4 kuşaktır sürekli bakımını kendimizin yaptığı asırlık ağaçlarımızdan toplanırlar.
Net Ağırlık: 2000 gr
Süzme Ağırlık: 1500 gr
Ayvada Natürel Yeşil Çizik Zeytin 2 kg farkı nedir?
Ayvada Natürel Yeşil Çizik Zeytin 2 kg doğal fermente edilmiştir. Pestisit, kimyasal ve katkı maddesi içermeyen Ayvada Natürel Yeşil Çizik Zeytin 2 kg doğal zeytinlerdir. Ayvada Natürel Yeşil Çizik Zeytin 2 kg ürünümüzü elde etmek için zeytinlerimizi yeşil iken yani daha henüz olgunlaşmadan özenle hasat ediyoruz. Hasat sırasında hem zeytinin hem de ağacın hasar görmemesine son derece dikkat ediyoruz. Bunun için gerekli ekipmanları kullanıyoruz. Sonrasonda sofralık yeşil zeytinler suyun içerisinde bekletiliyorlar. Zeytinin acılığını atması için doğal fermentasyona bırakıyoruz. Bu fermentasyon sürecini hızlandırmak için kimyasal kullanmıyoruz.
ÇİZİK YEŞİL ZEYTİN NASIL SAKLANIR?
- Yeşil zeytini sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için salamura suyunun içerisinde olması gerekiyor. Her zaman satın aldığınız yeşil zeytini salamura suyu içerisinde muhafaza ediniz ve de ambalajın içerisinden suyun tamamını almayınız.
- Her kullanımdan sonra ambalajın ağzını sıkıca kapatıp hava ile temasını engelleyiniz. Eğer kavanozun kapandığından emin olamıyorsanız, ağız kısmına bir poşet geçirip hava ile teması kestiğinizden bu şekilde emin olabilirsiniz. Bu muhafaza şekli daha uzun süre zeytinlerin diri kalmasını sağlayacaktır.
- Karanlık yani güneş görmeyen ve serin yani ısı derecesi düşük bir bölümde saklayanız. (Özellikle yazın buzdolabında saklayanız.)
- Ambalajın yarısını tükettiğinizde, üzerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin. Zeytinyağı hava ile temasın kesilmesine yardımcı olacaktır.
- Ambalajdan her zeytin çıkarışınızda, ambalajdaki zeytin ve suyu arasında 1cm kadar boşluk kaldığından emin olunuz. Bu zeytinin diri, sert kalması için gereklidir.
- Yeşil zeytini özellikle limonla çok seviyoruz. Limonun tadı da yeşil zeytine çok yakışıyor. Ancak yeşil zeytini limon ile tüketirken dikkatli olmanız gerekir. Limon, zeytinin bozulma sürecini hızlandırır. Bu sebeple yiyeceğiniz kadar yeşil zeytini bir kaba alıp onun üzerine limon dökmeniz daha uygun olacaktır.
KULLANIM ÖNERİLERİ
Ailenizle birlikte yaptığınız keyifli kahvaltılara ek olarak,
- Meze
- Salata
- Spageti ve makarna sosları
- Et, tavuk ve balık yemeklerinde kullanabilirsiniz.