Satın Aldıktan Sonra Zeytinyağı Nasıl Saklanır?

02-01-2021 19:17
Satın Aldıktan Sonra Zeytinyağı Nasıl Saklanır?

Evde Zeytinyağı Nasıl Saklanır? Zeytinyağının Saklama Koşulları Nelerdir? Saklama şartları, kaliteli bir zeytinyağı için zeytinyağının üretim koşulları kadar önemli. Çünkü zeytinyağının hasadı senede bir defa ve Ekim-Ocak ayları arasında yapılır. Dolayısıyla kaliteli zeytinyağı tüketmek istiyorsanız, zeytinyağını uygun koşullarda saklamak da en az sıkımı ve hasadı kadar önemlidir. Biz depolarımızda en uygun şartlarda saklamak için elimizden geleni yapıyoruz. Satın aldıktan sonra evde nasıl muhafaza ettiğiniz ise sizin sorumluluğunuz. 


Satın aldıktan sonra evde zeytinyağı nasıl saklanır?

Zeytinyağı nasıl saklanır konusu en az üretimi kadar önemlidir. Biz bu sebepten stoğumuzdaki zeytinyağlarını klimalı, sıcaklığı ayarlanan depomuzda kapalı krom tanklar içerisinde muhafaza ediyoruz. Sizler de zeytinyağınızı satın aldıktan sonra evde aşağıdaki konulara dikkat ederseniz zeytinyağının sıkıldığı ilk günkü tazeliğini korumak açısından faydalı olur.


Zeytinyağı ışıkta bozulur mu?

Zeytinyağı, ışığı ve sıcağı sevmez. Bu sebepten zeytinyağını koyu renkli cam şişede ya da tenekede tercih etmelisiniz. Şeffaf şişelerde ışık geçirgenliği olur ve ışık, sızma yağın içerisinde bulunan klorofili parçalayarak bozulmasına sebebiyet verir. Kısaca, zeytinyağını kolaylıkla ışığa ve sıcağa maruz kalmayacakları, kiler gibi serin bir yerde saklamak en iyisidir. 

Ev hanımlarının en sevdiği veya başka bir deyişle en yaygın yaptıkları hatalardan biri de, kullanım kolaylığından dolayı, zeytinyağının ocağın yanında tutmaktır. Zeytinyağı bu şekilde hem ısıya hem de ışığa kolaylıkla maruz kalacaktır. Zeytinyağınızı koyu renkli bir cam şişede, ocaktan uzak bir şekilde muhafaza etmenizi tavsiye ederiz. 

Tekrar hatırlatmak isteriz ki zeytinyağını satın alırken, satış noktalarında güneş ışığına ya da güçlü spot ışığına maruz kalan yağlar tercih edilmemelidir. Satın alırken tekrar satış danışmanlarına zeytinyağı nasıl saklanır diye sorabilirsiniz. En azından Ayvada'da biz yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.


Zeytinyağı Hava Alırsa Ne Olur?

Ayrıca zeytinyağının hava ile de temas etmemesi gerekir. Çünkü zeytinyağı hava ile temas ettiğinde, içerisinde bulununda faydalı bileşenler etkilerini kaybetmeye başlarlar. Tüketeceğiniz kadar zeytinyağını sofranızda bulundurun. Geriye kalan ürünü orijinal ambalajında ağzı kapalı ve yine kolaylıkla ısı ile ışığa maruz kalmayacakları bir yerde saklamaya devam ediniz. Zeytinyağı evde nasıl saklanır konusunda farklı sorularınız olursa bize ulaşın. 

 

Ayvada soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı, özel iklimlendirilmeli depoda saklanır. 

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor. Sıkımdan sonra özel iklimlendirilmeli depoda, ısı ve ışıktan uzakta, tüm yıl boyunca muhafaza ediliyor. Otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.