Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli?

12-10-2022 08:59
Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli?

Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda aşağıda en önemli püf noktalarını anlatıyoruz. Zeytinyağı satın alırken, asla sorun olmayan bir şey, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli zeytinyağlarının bulunmasıdır. Fazla çeşit olması aksine çok olumlu bir durumdur. Bu sizin gözünüzü korkutmasın. Bunalmayın, üşenmeyin!

 

İhtiyaçlarınıza en uygun kaliteli zeytinyağını satın aldığınızdan emin olmak için zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda püf noktalarımızı mutlaka okuyun ve uygulayın.




Zeytinyağını hangi yemeklerde kullanacaksınız?

 
Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda verdiğimiz püf noktalarından en önemlisi satın alacağınız zeytinyağını hangi amaçla kullanacağınızdır. İhtiyaçlarınıza en uygun türü belirlemek için öncelikle kullanım amacınızı öğrenin. Yemek yapmak için kullanacaksınız? Yoksa zeytinyağınızı hem salata hem de yemeklerde mi kullanacaksınız? Sadece salata ve soğuk yemeklerde mi kullanacaksınız? Kullanım amacınız satın alacağınız zeytinyağının çeşidini belirleyecektir.



Zeytinyağının Raf Ömrü Nedir?

Kullanacağınız kadar zeytinyağı alın. Zeytinyağının kullanım süresi 2 senedir. Ancak Ekim ayında hasat başlar.  Zeytinyağının tazesi her zaman daha makbuldur.



Zeytinyağının Etiket Bilgilerini Okuyun

Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda önemli ipuçlarından bir tanesi de etiket üzerindeki bilgilerdir. Etiketin üzerindeki bilgileri okuyun. Aslında satın aldığınız her ürünün üzerindeki etiket bilgilerini okuyun. Ancak bu şekilde ne tükettiğinizi bilirsiniz. Kaliteli zeytinyağı, aşağıdakiler dahil olmak üzere ambalajla ilgili önemli bilgileri içerecektir:
 
a- Dağıtıcı ve ambalajlayan şirketin adı ve iletişim bilgilerine dikkat edin. Kuzey Ege mi Güney Ege mi zeytinyağını seviyorsunuz? İletişim bilgilerinden bu bilgiye ulaşabilirsiniz.
b- İçerik bilgileri: Bu, tüm zeytinyağı türleri için oldukça basittir. İçerik bilgilerindeki hiçbir şeyin ön etiketin zeytinyağı türü hakkında söyledikleriyle çelişmediğinden emin olun.
c- Menşe ülke: Bu, uluslararası etiketleme yasaları tarafından zorunludur ve genellikle arka etikette besin bilgilerinin yanında bulunur. 
d- Son kullanım tarihi: Mümkün olduğunca uzak bir tane arayın, ancak Doğru kullanım ile zeytinyağı iki yıla kadar kapalı bir pakette saklanabilir.
e- Lot veya Parti kodu: Geri çağırma durumunda parti yani lot kodları kullanılır ve ürünün şişelendiği yer, tarih ve saati belirtir. 
f- Uluslararası kalite veya özgünlük işaretleri: Ödül teknik olarak yalnızca ödülün verildiği belirli bir parti veya hasat yılı için geçerli olacaktır. Ayrıca, sadece bir etiketi süslemek için yapılmış bazı ödül grafiklerine dikkat edin.


 

Zeytinyağı saklama koşulları nedir?


Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda verdiğimiz püf noktaları içerisinde en önemlilerinden biri de, aşağıdaki gibi yanlış kullanım veya depolama belirtileri gösteren ambalaj ya da paketlerden kaçının. 
 
a- Ambalaj üzerinde toz.
b- Kapaktaki kırık, deformasyon veya gevşek kapak.
c- Zeytinyağının ambalaja akması, sızması
d- Zeytinyağındaki turuncu renk: Fazla ısı ve ışığa maruz kalan zeytinyağının rengi sarıdan turuncuya dönmeye başlar. Ancak floresan ışığına ve/veya ısıya maruz kalmak zeytinyağına zarar verir.
 

Zeytinyağının nasıl üretildiği kadar nasıl saklandığı da çok önemlidir. Zeytinyağı saklama koşullarını öğrenin ve bunlara uyan markaları tercih edin. Zeytinyağı evde nasıl saklanır konusundaki blog yazımıza da göz atabilirsiniz.

Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda anlattığımız tüm ipuçlarına dikkat ederseniz rahatlıkla kaliteli zeytinyağı satın alabilirsiniz. Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunda verdiğimiz tüm püf noktalarını göz önünde bulundurursanız kendinize uygun, kaliteli zeytinyağını seçebilirsiniz. Zeytinyağı alırken nelere dikkat edilmeli konusunu beğendiyseniz zeytinyağı çeşitleri nelerdir isimli yazımızı da okuyun.



Siparişiniz üzerine Ayvada Ayvalık soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ambaljlanır!

Ayvalık'ın bereketli topraklarında bulunan asırlık zeytin ağaçlarımızdan toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan Ayvada Ayvalık Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla kendi üretim tesisimizde elde ediliyor ve özel iklimlendirmeli depoda, krom tanklar içerisinde muhafaza ediliyor. Siparişiniz üzerine, otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor, yemeklerinize lezzet katıyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.