Yıpranmış Saçlar için Evde 7 Saç Maskesi

26-06-2022 19:38
Yıpranmış Saçlar için Evde 7 Saç Maskesi
Kim parlak ve sağlıklı saçları olsun istemez? Bence asırlardır yağların saç maskesinin  ve bakımının temelini oluşturması şaşırtıcı değil. Sizin saçınız ister  kuru ister yağlı ister karma tipte olsun, zeytinyağı saç bakımınız açısından çok faydalı olabilir.
 
 
Saçınızda neden zeytinyağı kullanmalısınız?
Her ne kadar zeytinyağının saç bakımını desteklediğine dair bilimsel kanıt olmasa da, 2015 yılında yapılan bir araştırma, zeytinyağı, hindistan cevizi veya jojoba gibi yağların saçı yıpranmaya karşı korumada ve kepek oluşumunu azaltmada önemli bir rol oynayabileceğini gösterdi.
 
Zeytinyağında bulunan Omega-3 yağ asitleri ve antioksidanların, saçın kırık uçlarını ve saçın matlığını iyileştirmeye, saçları yumuşatmaya ve güçlendirmeye, kırılmayı önlemeye yardımcı kanıtlanmıştır. Bu nedenle, saçınızın daha sağlıklı olmasına ve görünmesini yardımcı olacak zeytinyağı saç maskesi hazırlamak çok kolay. Bu zeytinyağı saç maskesi için mutfağınızdaki ürünler yeterli. İşte evde olduğunuz bir gün kolaylıkla yapabileceğiniz saç bakımı için doğal yedi saç maskesi tarifi:
 
1. Zeytinyağı ve bal ile saç maskesi
 
Zeytinyağı ile birleştirilen tatlı ve yapışkan bal, saçınızda nemi hapsetmek için çok uygun bir ikilidir. Anti-inflamatuar ve antioksidan olan ballı saç maskesi kuru saça nemi geri kazandırmaya ve kırık uçları azaltmaya yardımcı olur.
 
Üç yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı bal kullanın. Pürüzsüz olana kadar karışımı çırpın. Hala yapışkansa, karışıma daha fazla zeytinyağı ekleyin. Saçlara daha fazla fayda sağlamak için E vitamini kapsülü de ekleyebilirsiniz.
 
Saçınızı önce şampuanla yıkayın ve saçınızı iyice kurutun. Kuruttuktan sonra saçınızı bölümlere ayırın ve saç maskesini uygulayın. Bir duş başlığı veya hiç bir sey bulamıyorsanız bir alışveriş poşetiyle saçınızı örtün. Saç maskesini saçınızda yaklaşık 30 ila 90 dakika bekletin. Süre dolduğunda, ılık suyla saçınızı durulayın ve normal saç yıkama rutininize devam edin.
 
Not: Bu saç maskesini, saçlarınız kuruysa haftada iki kez kullanın. Ancak saçlarınız yağlı ise bu saç maskesini sadece bir kere kullanın.
 
2. Zeytinyağı ve muz ile saç maskesi
 
Muz çok sevdiğimiz meyvelerden bir tanesi değil mi? Zengin antioksidanları ve potasyumları saç dökülmesini önlemeye yardımcı olurken, içeriğindeki yağ asitleri de nem kaybını en aza indirmeye yardımcı olurlar.
 
Olgun bir muz alın, soyun ve doğrayın. Ardından bir blender ile muzu püre haline getirin. Bir çorba kaşığı zeytinyağını püre haline getirdiğiniz muza ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için tekrar karıştırın. Daha fazla nem için bu karışıma bir yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. Saçınızı, saç maskesini uygulamadan, yıkayın. Karışımı nemli saç tellerine uçlarına yoğun bir vurgu yaparak uygulayın.
 
Bir duş bonesiyle saçlarınızı örtün ve saç maskesini 30 dakika bekletin. Süre dolduğunda saçlarınızı durulayın ve saçınızı şekillendirin. Haftada bir kez kuru ve yıpranmış saçlara uygulayın.
 
3. Zeytinyağı ve avokado ile saç maskesi
 
Saç maskesi hazırlamak yerine bu karışımı yemek daha cazip gelebilir. Avokado yağ asitleri, antioksidanlar ve A, B ve E vitaminleri açısından zengindir. Bu yüzden saç bakımınız için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Temelde daha parlak, daha yumuşak ve dolaşmayan saçlara sahip olmanın altın kuralıdır. Aynı zamanda nemi hapsetmek ve bukle modellerini tanımlanmış tutmak için yardıma ihtiyaç duyan doğal saçlar (kalın, kaba, kıvırcık, adını siz koyun) için kutsal kase olarak kabul edilir.
 
Olgun bir avokado alın ve topak kalmayana kadar bir kasede ezin. İki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Dilerseniz bu karışıma yine bal da ekleyebilirsiniz. Yine pürüzsüz olana kadar karışımı karıştırın. Nemli saç tellerine uygulamadan önce saçınızı şampuanla yıkayın.
 
Durulamadan önce saçınızın üzerini örtün ve saç maskesini 45 dakika bekletin (maksimum penetrasyon için maskeyi takarken düşük ayarda 15 ila 20 dakika ısı uygulayabilirsiniz) ve saçınızı normal gibi şekillendirin. Kuru ve yıpranmış saçlar için bunu kuruluk düzeyine bağlı olarak haftada bir veya ayda bir kez yapmak en iyisidir.
 
4. Zeytinyağı ve yumurta ile saç maskesi
Yumurtada bulunan proteinler ve besinler, sağlıklı saçlar için büyük bir destektir ve cansız, kırılgan saç tellerine anında parlaklık katar. Yumurta sarısının yağlı yağları, yumurta akı enzimleri fazla yağları uzaklaştırırken, kuru, hasarlı telleri onarmaya ve beslemeye yardımcı olur. Diğer kombinasyonların aksine, yumurtalar her saç tipine iyi gelir.
 
Kuru saçlar iki yumurta sarısı, yağlı saçlar iki yumurta akı ve normal/karma saçlar bir bütün yumurta kullanmalıdır. Tüm saç tipleri, belirlenen yumurtalarını iki yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırmalıdır. Saçı güçlendirmek, daha fazla nem eklemek ve/veya kabarmayı azaltmak için Yunan yoğurdu veya limon suyu da ekleyebilirsiniz.
 
Şampu anla yıkadıktan sonra, nemli saçı ayırmaya ve tüm bakıma eklemeye başlayın. saçınızın uçları). Geniş dişli bir tarak, ürünü bölümleriniz arasında dağıtmanıza yardımcı olabilir. 20 dakika bekletin.
 
Saç bakım maskesini durulayın ve saçınızı kurumaya bırakın. Haftada bir kez kullanın.
 
5. Zeytinyağı ve mayonez ile saç maskesi
Mayonez sandviçlerde her zaman hayranların favorisi değildir, ancak güzellik bölümünde işi halleder. Yumurta karışımı, yağlı yağlar ve vitaminler kuru saçı besleyerek canlanmasına yardımcı olur. Saçınızın daha parlak, yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.
 
İki yemek kaşığı mayonezi birkaç damla zeytinyağı ile karıştırın. (Kepeği, kiri veya kiri temizlemeye yardımcı olması için sirke ekleme seçeneği de vardır.) Saçınızı yıkayın ve karışımı uygulamadan önce köklere odaklanarak saçınızı kurumaya bırakın. Saçınızı yıkamadan ve bakım yapmadan önce 30 dakika bekletin. 
 
Bu saç maskesi bir tane yapılabilir. Saçınızı yıkamadan ve bakım yapmadan 
önce 30 dakika bekletin. Bu saç maskesi haftada 1-2 kez yapılabilir ve yağlı saçlarda kullanılmamalıdır.
 
6. Zeytinyağı ve hindistancevizi yağı ile saç maskesi
 
Hindistan cevizi yağı, sağlıklı saçlar sağlamaya, cildi nemlendirmeye ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Şimdi, hindistan cevizi yağı ile zeytinyağıyla bir kavanozda birleştirin. 
 
Bu saç maskesi, kuru ve kaşıntılı saç derisini yatıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca yıpranmış ve ince telli saçlar için harika bir doğal mantar önlemeye yardımcı maddedir. Saçınıza ve saç derinize masaj yapmadan önce zeytinyağı ve hindistan cevizi yağını bir kasede çırpın.  Kasede 1/2 fincan zeytinyağı ve 1 fincan saf hindistan cevizi yağını birbirine karıştırmak yeterlidir.
 
Saç maskesini eşit şekilde dağıtmak için saçınızı ince bir tarakla tarayın. Sonra saçınızı sarın. Saç maskesini 30 ila 45 dakika (hatta sabrınız varsa bir gece) saçınızda bekletin. Son olarak saçınızı şampuan ve saç kremi ile iyice durulayın. Bu saç maskesi haftada en az bir kez kullanılmalıdır.
 
7. Zeytinyağı ve karbonat ile saç maskesi
Karbonat, aslında halen birçok kişi için şampuan yerine kullanılan temel bir temizlik aracıdır. Bu nedenle bu kombinasyon benim favorilerimden. Mantar önleyici ve antibakteriyel özellikleri sayesinde, bu saç maskesi saç derinizi ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olur.
 
Bir macun oluşturmak için eşit miktarda zeytinyağı ve karbonat ekleyin. Yaklaşık beş dakika boyunca saç derinize masaj yapın. Saçınızı şampuan ve saç kremi ile yıkayarak, bu saç maskesinden saçınızı arındırın. Bu saç maskesi iki haftada bir veya ayda bir kez kullanılmalıdır.
 
Saç Maskesi için Birkaç Püf Noktası
Zeytinyağı tüm saç tiplerinde etkili olsa da, kullanılan miktar büyük bir fark yaratabilir. İnce telli saçlar, saçları ağırlaştırmamak için sadece birkaç damla kullanmalıdır. ve sadece haftada bir maske yapmaya devam edin. Daha kalın saçları olan kişiler, yeterli nemin emildiğinden emin olmak için daha fazla uygulamayı düşünmeli ve haftada iki kez bir tedaviyi denemelidir.
 
Saç maskesi uygulamadan önce ve sonra saçınızı iyice yıkamanız da önemlidir. Zeytinyağlı saç maskeniz temiz saçlar üzerinde daha etkili olacaktır ve işiniz bittiğinde istediğiniz son şey salata sosu gibi kokmaktır. Tamamen çıktığından emin olmak için birkaç kez şampuanlamaktan korkmayın.
 
Arkadaşlarınız ile beraber yaparak, saç maskesi ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.Uçucu yağlar veya kuru otlar kullanarak kokuyu (özellikle yumurta veya mayonez ile) denemek sorun değil. (Kokuyu maskelemek için kurutulmuş biberiye veya lavantanın birkaç gün zeytinyağında bekletilmesi harika bir yöntemdir. ) Çay ağacı yağı ve elma sirkesi de maskelerinize harika katkılar sağlar. Temel olarak, daha fazla fayda, daha iyi.
 
Son olarak, saç maskesi buzdolabında yaklaşık bir hafta saklanabilir. Haftalık ya da günlük yemek hazırlığınızı yaparken bile çok sayıda saç maskesi yapabilirsiniz. Hemen tariflerden bir tanesini dene!
 

Saçlarınız her zaman sağlıklı ve parlak görünsün. Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma zeytinyağı ile hemen saç bakımınızı yapın. 

Yediklerimizde olduğu gibi, cilt ve saç bakımımızda da elimizden gelen en kaliteli zeytinyağını kullanmak daha uygun olur. Bu sebepten yukarıda önerdiğimiz maskelerin hazırlığında Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma zeytinyağını tavsiye ediyoruz.

Ayvalık'ın bereketli ve poyraz rüzgarları ile nefeslenen topraklarında asırlar boyunca büyüyen mucizevi zeytin ağaçlarından toplanan Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkım yöntemi ile kendi üretim tesisimiz olan Zeysan Zeytinyağı Fabrikasında elde ediliyor. Özel iklimlendirmeli depoda bulunan Ayvada Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı, hijyenik ortamda, el değmeden otomatik dolum makinasında ambalajlanıyor. 1985 yılında Ayvalık'ın ilk kontinü üretim tesisi olarak kurulan Zeysan, bölgede ilk defa ISO 22000 belgesini alarak alanında öncülük etmeye devam ediyor. 4 kuşaktır kesintisiz baktığımız, asırlık ağaçlarımızdan toplanan zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağının mucizesine siz de ortak olun, yemeklerinizde ve günlük cilt ile saç bakımında Ayvada Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı kullanın. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.