Terbiyeli Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği Tarifi

29-04-2024 15:55
Terbiyeli Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği Tarifi

Ege Usulü Terbiyeli Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği Tarifi

Ege otlarını sevenler için çok güzel bir tarifimiz var: Ege Usulü Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeği. Şevketi bostan nam-ı diğer akkızın kendine ait rayihası olan enfes bir ot. Üstüne bir de kuzu eti ile birleştiği zaman ortaya olağanüstü bir lezzet çıkıyor. Aşağıdaki tarifi hemen dene!

 Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeğinin Malzemeleri:

 

Kuzu Etli Şevketi Bostan Yemeğinin Hazırlanışı:

- Şevketi bostanın bozuk sapı kalmayacak şekilde ayıklayın. Otun üstünde, toprak kalmayana kadar suda iyice yıkayın. Gerekirse bir kaç tur yıkayın. 
- Kuzu etini 3-4 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı ile kavurun. 5-10 dakika sonra etin üstüne, önceden kıydığınız soğanı ve sarımsağı ilave edin ve eti kavurmaya devam edin. 
- Soğan öldükten sonra 2 su bardağı su ve tuzu da ete ilave edin. Eti, yaklaşık 1 saat kadar su ile pişirmeye devam edin. Suyu biterse su ekleyin.
- Etler yumuşayınca ayıklanmış şevketi bostanı ilave edin, 1 saat kadar kaynamaya bırakın. Ara ara otu karıştırın. Etler üste gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
- Piştikten sonra 1 çorba kaşığı un ve bir bütün limonun suyu ile ayrı bir tencerede karıştırıp terbiye yapın. Üzerine 1 kahve fincanı su ilave edin. Terbiyenin topakları gidinceye kadar ateşe koymadan önce bir çatal yardımı ile karıştırın. Sonra kaşık kaşık ot yemeğinin pişen suyundan 8-10 kaşık kadar alıp bu terbiyeye çok yavaş ekleyin. Sulandırmış olduğunuz terbiyeyi pişmekte olan yemeğe ekleyip, yemeği 10-15 dakika daha pişirin. 

    Umarız Ege usulü terbiyeli kuzu etli şevketi bostan yemeğinin tarifini beğendiniz. Eğer bu tariften memnun kalırsanız mutlaka Fırında Sakız Kabağı Yemeği tarifimizi de deneyin. 

    Ayvada Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katın

    Ayvalık'ın bereketli topraklarından toplanan, hasadın ilk zeytinlerinin mahsulü olan %100 doğal ve katkısız Ayvada Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı, soğuk sıkımla elde ediliyor ve otomatik dolum makinesinden el değmeden, hijyenik ortamda ambalajlanıyor. Bölgenin ilk 22000 sertifikasını alarak yine alanında öncülük eden, ISO 9001 sertifikası ile güven veren, İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile üretimini tescilleyen marka, Ayvalık'ın çok meşhur ve lezzetli binlerce yıllık zeytinlerinin mucizesini evlerinize getiriyor. Ekstra saf zeytinyağının mucizelerini siz de keşfedebilir; evinizde, bakımınızda, yemeklerinizde hakiki sızma zeytinyağı olan Ayvada Ayvalık Zeytinyağı’nı kullanabilirsiniz.

    Aşağıdaki videodan detaylı tarifimizin hazırlanışına da ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun

    IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.